Yaşlılıkta kanseri alt etmek tür

Medipol Bahçelievler Hastanesi Işınım Onkolojisi Bölümü’nden Prof. Dr. Evrim Metcalfe, “Toplumda yaşlılıkta amansız hastalık tedavisinde başarı oranının düşük olduğu üstüne kavisli tıpkısı inanış bilge. Günümüzde tanılama yöntemlerindeki teknolojik yenilikler ve hedefe müteveccih çalışmalar yardımıyla kanser tüvana yaşlarda olduğu gibi başarıyla tedavi ediliyor.” ifadelerini kullandı.

Medipol’den yapılan açıklamada görüşlerine vadi sunulan Metcalfe, yaşlılıkta amansız hastalık tedavisi konusunda vukuf verdi.

Buğulu bireylerde amansız hastalık tedavisinde müspet sonuçlar alınmadığına dayalı toplumda kusurlu inanışın bilge olduğunu tamlayan Metcalfe,”Güçsüzlük herhangi bir hangi büyüklüğünde amansız hastalık görülme sıklığını arttıran tıpkı riziko olsa da tedavide isim yaşı değil, dirim bilimsel yaş esas alınır. Bu nedenle, gözyaşı biricik başına tıpkı tedavi karar sebebi gayrimümkün. Ilişik hastalıkların ongun yönetilmesi ve günümüzdeki teknolojik gelişmelerin yardımıyla, buğulanmış hastalarımız bile, muhteşem taraf etkiler görülmeden amansız hastalık tedavilerini tamamlayabilir. Buğulu atılmak kanser tedavisine engel yapılanma etmez.” ifadelerini kullandı.

“Dokulardaki değiş tümöre zemin hazırlıyor”

Metcalfe, yaşlanma ile oluşan moleküler değişikliklerin buğulu dokuların karsinojenlere duyarlılığını artırmasının kansere destek hazırladığını, bu nedenle kanserden korunmanın genişlik kebir yolunun dosdoğru yaş almak olduğunu bildirdi.

Genetik yahut ailesel faktörler tarafından kanser evolüsyon olasılığının, çevresel risklere oranla çokça henüz az olduğunu aktaran Metcalfe, şunları kaydetti:

“Kanserin bildirme yetişkin sebepleri beslenme alışkanlıkları ve çevresel faktörlerdir. Yiyecek bozukluğu, kontrolsüz kilogram alımı, lifli gıdalardan fukara beslenme, kesintili gaflet, sigara ve etil alkol kullanımı, gelişmemiş hayat şartları, özellikle amansız hastalık almak için tam ölümsek kronik hastalıklara davetiye çıkartır. Büyümek ise tek başına ayrımsız amansız hastalık sebebidir. 65 yaş ve üzerinde kansere bağlı ölümler kalp ve yaradılış hastalıklarından sonradan ikinci sırada.

Kanserden asli korunmanın çevresel karsinojenlerden uzak durmakla, tali korunmanın ise alelhusus riziko altındaki grupların taranması ile kabil. Mamografi ile meme başı kanseri, yılda bire bir dışkıda bilinmedik kan bakılarak rehavet barsak kanseri, PSA (Prostat spesifik antijen) kontrolüyle prostat kanseri, smear ile merhamet ağzı kanserinde erken tanılama kabil.”

Metcalfe, toplumda yaşlılıkta amansız hastalık tedavisinde muvaffakiyet oranının bağan olduğu üstüne kusurlu benzeri inanış bilgili olduğunu, günümüzde teşhis yöntemlerindeki teknolojik yenilikler ve hedefe müteveccih uygulamalar sebebiyle amansız hastalık zihayat yaşlarda olduğu kabil başarıyla otama edilebildiğini kaydetti.

Mıhlı tıpkı hayata başlamanın hiçbir yaşta geç olmadığını vurgulayan Prof. Dr. Tekâmül Metcalfe, “Mıhlı nemalanmak, uyumlu egzersize gidermek ve sigara üzere kötü ürünleri artırmak amacıyla geç değil. Hele gailesiz sebze ve semere tüketmenin, özellikle da Akdeniz mutfağının müspet katkılar sağladığına dair çalışmalara vurgu yaparak diyetteki tel miktarının barsak ve meme başı kanseri riskini azaltıyor.” değerlendirmesinde bulundu.

Share: