KTO’nun mart kocaoğlan divan toplantısı yapıldı

Kayseri Ticaret Odasının (KTO) mart ayı sedir toplantısı yapıldı.

KTO Yönetim Kurulu Başkanı Ömer Gülsoy, bakış binasının Konferans Salonu’ndaki toplantıda, depremlerde hayatını kaybedenlere Allah’tan rahmet diledi.

Gülsoy, zelzele bölgelerinden göçün önlenmesi, üretimevi ve işletmelerin yeniden ayağa kaldırılması gerektiğini vurguladı.

Ticaretin olduğu yerde normalleşmeye elan tez dönüleceğini nâkil Gülsoy, şunları kaydetti:

“Bölgeye müteveccih sağlanacak tüm desteklerde bölgenin yeniden yapılanmasında ve zelzele bölgesi dışındaki işletmelerin mal ve hizmet tedarikinde mümkün mertebe sarsıntı bölgesindeki işletmelere tedarikçi yerine evleviyet verilmesi gerekiyor. Bu konuda da Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği aracılığıyla 11 ilimizin ekonomisinin baştan canlandırılması üzere ‘Tedarikçim Zelzele Bölgesinden’ projesini başlatıldı. Hele e-ticaret iş yerlerine bu bölgeden başarısız komisyonla mallarını diğer illere pazarlaması üzere ulama veriliyor. Ego de buradan iş dünyasına çağrı yapıyorum, bölgedeki firmalarımızı kurulan dijital platformda ürünlerini ücretsiz sergilemeye, parçalanmamış işletmelerimizi üstelik bu firmalarla ticaret yapmaya davet ediyorum. Tekmil işletmelerimizi, hammadde ve küşayiş malı ihtiyaçlarını TOBB Uran Bilim Tabanı aracılığı ile zelzele bölgesinden karşılamaya nida ediyorum.”

Gülsoy, yer sarsıntısı bölgesine Kayseri’nin birçok alanda müzaheret yaptığını da dile getirdi.

Ramazan ayının dahi hayırlara komütatör olmasını dileyen Gülsoy, gıda fiyatlarına bindirim yapılmaması çağrısında bulundu.

Erciyes Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Fatih Altun de toplantıya konuk yerine katıldı.

Share: