Kozalak Ltd. ve Atak İpek’in Müttehit Kraliyet Yüksek Mahkemesi’ne itirazları reddedildi

İngiltere’de müesses Koza LTD’nin hisse sahipliğine ve kontrolüne ilgilendiren davada Kozalak Ltd. ve Akış İpek’in Mürekkep Kraliyet Erdemli Mahkemesi’nin (Supreme Court of United Kingdom) kararına yaptığı itiraz reddedildi.

Kozalak Zer İşletmeleri’nin Kamuyu Tenvir Platformu’nda (DERI) saha alan açıklamasında, “Şirketimizin yüzde 100 oranında iştiraki olan, İngiltere’de müesses Koza LTD’nin hisse sahipliğine ve kontrolüne ilişik olarak şirketimiz (Koza Altın İşletmeleri ATLATMAK) ile Kozalak Ltd. ve Akın İpek (davacılar) beyninde tanıdık davada davacıların, Kozalak Altın İşletmeleri NAN yönetimine atanan kayyumların Kozalak Zer İşletmeleri AŞ’yi İngiltere’de temsile çıkışlı olmadığı yönündeki iddiası ilk etap mahkemesince reddedilmişti. söz konusu karara cebin yapılan temyiz başvurusu 7 Ilk Teşrin 2022’de Koza Zer İşletmeleri ZIYAN ETMEK lehine neticelenmiş ve konuya ilgili yerine 13 Ilk Teşrin 2022’de kamuoyu bilgilendirilmişti.” denildi.

Anılan temyiz mahkemesi kararına alın Koza Ltd. ve Atak İpek (davacılar) yoluyla Bir Krallık Yüksek Mahkemesi’ne yapılan itirazın, ait mahkeme eliyle 1 Küçük Ay 2023 günlü kararı ile değişmez adına reddedildiği bildirilen açıklamada, açıklama konusunun değişmeyen ile alay malay kayyumların yetkisine ait namına, davacılar eliyle yapılan mecmu başvuruların kesin namına Koza Zer İşletmeleri NANIAZIZ lehine neticelendiği belirtildi.

Share: