Honda’nın hidrojen çalışmaları yordam kazandı

Honda, hidrojenin kullanımına yönelik yaşanan gelişmeleri ve planlarını duyurdu.

Şirketten yapılan açıklamaya göre, geleceğin teknolojileri üzere çalışmalarında devam eden Honda, müvellidülma alanındaki gelişmelerin detaylarına ait tıpkısı basın toplantısı düzenledi. Derinti kapsamında, edimsel çalışmalarını ve ati hedeflerini paylaşan şeriklik, hidrojeni bir nice değişik alanda kullanarak karbon atıl bire bir topluluk hayaline ulaşmayı amaçlıyor. Honda, 2050’ye büyüklüğünde parçalanmamış ürünlerinde ve kurumsal faaliyetlerinde karbon tesirsiz kuzuluk gelmeyi hedefliyor.

Tüm faaliyetleri kapsayan bu amaç doğrultusunda Honda, girişimlerinde elektrikle gelişigüzel hidrojeni faziletkâr potansiyelli erke taşıyıcılarından biri namına konumlandırıyor. Honda, müvellidülma teknolojisinin temeli olan yakıt hücresi sisteminin uygulamalarını, ürettiği müvellidülma yakıtlı otomobillerin (FCEV) yanında farklı aplikasyon alanlarında birlikte genişleterek karbon salımını düşürmeyi planlıyor.

Hidrojen mahrukat hücreli sistemin gelişimi

Honda, karbon tesirsiz tıpkı toplumun gerçekleştirilmesine müteveccih hidrojenin potansiyeline odaklanan evvel şirketlerden biri olmasıyla öne çıkarken, kestirmece 30 yıldır müvellidülma teknolojileri ile FCEV’lerin araştırma ve ihya çalışmalarını yürütüyor. Honda, 2013’ten beri kullanılmamış sulp mahrukat hücresi sisteminin geliştirilmesi üzerine General Motors ile eş çalışıyor. Bu kapsamda Honda, 2024’te Şimal Amerika ve Japonya’dahi GM ile kolektif geliştirilen yıpranmamış çocuk mahrukat hücresi sistemine eş ayrımsız FCEV modelini piyasaya sürmeye hazırlanıyor.

İki şirketin vukuf birikimi, teknolojik bilgisi ve ölçü ekonomisinin katkısı ile Honda’nın 2019’dahi ürettiği Clarity yakıt hücresinin maliyetinin üçte birine düşürülmesi ile ortaya sâdır bütçe, modelin diğer özelliklerindeki iyileştirmelerde kullanıldı. Bu gelişmeler ışığında ati vizyonunu bile şekillendiren Honda, mütekâmil mahrukat hücreli araçların kullanımının popülerliğini ayn uğrunda bulundurarak gelecekteki mahrukat hücresi teknolojilerine odaklandı. Şirket, mahrukat hücresi sisteminin anadan görme dizel motorlarla tıpkısı düzeyde olmasını sağlayacak kullanılabilirliği ve hep maliyeti hayata eylemek amacıyla çalışmalarına bitmeme ediyor.

Honda, geliştirdiği hidrojen teknolojilerinin kullanılabileceği bambaşka bire bir potansiyel düzlük olan uzayda bile hisse senedi birliklerine imza atıyor. Honda, Japonya Havacılık ve Feza Araştırı Ajansı (JAXA) ile kuma araştırma ve geliştirme çalışmalarını duyurdu. Bu kapsamda 2022’dahi Honda ile JAXA ortada uzaydaki dirim alanlarında hareketlilik bulmak amacıyla tasarlanan “dolaşımlı yenilenebilir enerji sistemi” ile ilgili ayrımsız araştırı ve geliştirme sözleşmesi imzalandı.

Hidrojen mahrukat hücreli ürünlerin satışı ve kapsamı

Honda, muvaffakiyetsiz karbon hedefi kapsamında odaklandığı hidrojen teknolojilerini hayata geçirerek 2020’lerin ortalarında bakir yavru mahrukat hücresi sistemi modüllerinin satışına başlamayı planlıyor. Şirket, önceki mir planını yılda 2 bin nüsha yerine öngörürken, 2030’dahi 60 bin adede ve 2030’ların ikinci yarısında yılda birkaç beniz bin adede çıkararak satışları kademeli adına artıracak.

Enerjiyi efdal yoğunlukta depolayabilen ve taşıyabilen, depoyu acul bire bir şekilde doldurabilen hidrojenin, bu özelliklerinden muhit, mahrukat hücresi sistemini güç adına kullanan iri boyutlu mobilite ürünleri ve şişman ölçekli vesait üzere bire bir enerji kaynağı kendisine etkili olması bekleniyor. Bu özelliklere ve hararetli yönlere tutkun namına Honda, müvellidülma çalışmalarının önce aşaması üzere yakıt hücresi sistemi uygulamalarına müteveccih dört ana kayran belirledi. Honda, mahrukat hücresi sistemini müşterilerin ürünlerine adaptasyon çalışmalarının birlikte benzeri zamanda koca sonrası bakım ve dengeli bir müvellidülma tedariki kabil operasyonel destek bile sunacak.

Müvellidülma mahrukat hücreli elektrikli vesait

Verilen bilgiye göre, Honda, tamamen eskimemiş FCEV modelinin satışına 2024’te Yıldız Amerika ve Japonya’de başlamayı planlıyor. Bu menent, sabık sene Kuzey Amerika’dahi tanıtılan CR-V’yi ana takanak ve kullanılmamış zürriyet yakıt hücresi sistemi ile donatılacak. Bodur sürede dolan yakıtı ile ayrıntılı mesafeli sürüş sağlayıcı FCEV’lerin avantajlarına mülhak adına emsal, evde şarj edilebilen EV’lerin rahatlığını sunan benzeri eklenti işlevine erbap olacak.

Honda, Japonya’de 31 Mart 2024’ten ilk Isuzu Motors ile ortaklaşa araştırılan tıpkısı prototip mahrukat hücreli tehlikeli hizmet kamyonunun lansman testlerine kamusal yollarda başlamayı planlıyor. Ayrıca Honda, 2023’ün karı ayında Çin’in Hubei eyaletinde Dongfeng Motosiklet Group ile teşrikimesai kapsamında bakir zürriyet mahrukat hücresi sistemli ticari kamyonların imtihan sürüşlerine başladı.

Honda, ileriki yıllarda küsurat erke ihtiyacı amacıyla temiz ve ağızsız bir rezerv enerji kaynağı namına yakıt hücresi sistemlerinin uygulanmasını öneriyor. Bu konuda önceki adım adına American Honda Motosiklet, KÖLE California’da bulunan kurumsal kampüsüne Honda Clarity Fuel Cell araçlarındaki mahrukat hücresi sistemlerini baştan kullanan tahminî 500kW kapasiteli sabit aynı mahrukat hücresi cıvıltı santrali kurdu. İstasyonun kampüsün olgun merkezi amacıyla sakınma güç kaynağı yerine işletimi bu ayın sonlarında başlayacak. Bu testin ardından Honda, sabit mahrukat hücresi elektrik santrali teknolojilerini acun genelindeki Honda fabrikalarına ve olgun merkezlerine uygulamaya başlayacak.

Honda, mahrukat hücresi sistemini önce kendisine yapım makineleri pazarının büyük bire bir bölümünü oluşturan ekskavatörlere ve tekerlekli yükleyicilere infaz etmek için çalışmalara başlayacak. Bu konunun hayata geçirilmesi üzere Honda ayrıca, yapım sektörü dernekleri ve ilgilendiren taraflarla alay malay çalışacak.

Hidrojen ekosistemlerinin kurulmasına müteveccih girişimler

Yakıt hücresi sistemlerinin enli olarak kullanılmasını hatırlamak üzere müvellidülma tedarikini içeren hidrojen ekosistemlerinin oluşturulmasının nazik öneme topluluk olduğunun altını çizen Honda, Japonya Müvellidülma İstasyonu Zıkkım Eş Şirketi’ne (Japan H2 Mobility/JHyM) katılarak Japonya’da Shell ve FirstElement Fuel gibi müvellidülma istasyonu işletmeleri ile Şimal Amerika’dahi hidrojen istasyonu ağlarının genişletilmesini destekliyor.

Japonya’birlikte, Marubeni Corporation ve Iwatani Corporation ile alay malay ayrımsız hidrojen ekosisteminin kurulması için müteharrik Honda, Avrupa’bile bile yenilenebilir enerji ve hidrojeni birleştiren ayrımsız enerji ekosisteminin tanıtım testini yapmayı planlıyor. Mühendislik çalışmaları ile daha yaşanabilir bire bir dünyayı hedefleyen marka, hidrojen ekosistemlerinin kurulmasında etken cila almayı, ulusal ve yerli yönetimler yoluyla planlı projelere proaktif olarak katılmayı, bu girişimler eliyle müvellidülma alanındaki yeni şirketlerle ortaklıklar kurmak üzere icraat yapmayı planlıyor.

Share: