Komutan Yöney’den açıklama

Bayburt Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefillik Kooperatifi Başkanı Halil İbrahim Yöney, yılsonu olması dolayısıyla fariza süresini değerlendirdi. Başkan Yöney, yılsonu değerlendirmesinin yanında kongre için devir verdi.

4.5 yıl geçmiş göreve geldiğinde kooperatifin 600 üyesinin olduğunu bildiren Başkan Yöney, kooperatifin kapısını araklayan cemi esnafa aguş açtıklarını belirterek, 2022 yılı sonu itibariyle uzuv sayısını bin 200’ün üzerine taşıdıklarını söyledi.

Ortaklara kullandırılan cesaret miktarlarına birlikte değinen Yöney, “Göreve geldiğimizde ortaklarımıza kullandırılan güven miktarı toplamda 31 Milyondu. Bu ölçü 2022 yılı sonu itibariyle 133 Milyon oldu. Yani toplam plasmanın 4 katını aşan ayrımsız rakama ulaştık. Bu sürede 600’ü aşkın bakir üyemizin taleplerini karşıladık” dedi.

Göreve geldiğinde herhangi bir esnafa değer davranacağının sözünü veren Yöney, “Kooperatifimize gelen mecmu esnafımıza havari olduk. Bunun en güzel göstergesi 4.5 yılda organ sayımızı iki katına çıkardık. Şunun de alelhusus altını resmetmek istiyorum. Tek esnafımızın yürütme işlemleri marifetiyle mağduriyetine faktör olmadık” şeklinde konuştu.

Kooperatifin görevinin hemen yüreklilik çevirmek olmadığını belirten Yöney, “İş yeri uymazlık gören, maddi sıkıntıya giren ve bire bir nedenlerle pres durumda olan esnaflarımıza imkanlarımız kadar bindi olduk” dedi.

“16 Aile’ta kongreye gidiyoruz” diye kongre tarihine özen çeken Başkan Yöney, normal şartlarda seçimin 2024 yılında yapılacağını fakat kooperatif kanununda yapılan başkalık ile talih genelinde alınan karara göre kongrelerin 2023 yılı familya ayına çekildiğini aktardı. Yöney, Bayburt Esnaf ve Sanatkarlar Itimat ve Kefalet Kooperatifi seçimlerinin 16 Eş 2023 tarihinde saat 9.30’bile Grand Manolya Düğün salonunda yapılacağını vurgulayarak, “Bayburt esnafına kattığımız kazanımların sürmesi dolayısıyla kongrede baştan adayım. Şahsım ve yönetimim olarak esnafımızın yanında olduğumuzu beyan ediyor, tamlık esnafımızı kongremize davet ediyorum. Yaptıklarımız, yapacaklarımızın teminatıdır” ifadelerini kullandı. – BAYBURT

Share: