Bayburt’ta yılbaşı öncesi teftiş

Bayburt’ta yılbaşı öncesi denetim

BAYBURT – Bayburt’ta yılbaşı öncesi alkollü ve alkolsüz içecek satışı eden yerler, kuruyemişçiler, pastaneler, unlu mamüllerin imalathaneleri ve cümbüş mekanları denetlendi. Hıfzıssıhha ve günahsızlık denetimiyle alay malay ürünlerin bandrolleri kontrol edilip, işyerlerinin etil alkol mir izni ve TAPDK müsaade belgesi olup olmadığına bakıldı.

Bayburt’ta İl Inanma Müdürlüğü, İl Tarım ve Orman Müdürlüğü ve Bayburt Defterdarlığı personellerince, yılbaşı öncesi vatandaşların çaktırmadan ve yapmacıklı alkol tüketmemesi ve halk sağlığının korunması için etil alkol satışı işleyen yerler ve coşku mekanları denetlenerek, pres sahiplerine uyulması müstelzim kurallar hatırlatıldı.

Alkollü içecek satışı yapılan iş yerlerinde ispirto şişelerindeki bandrollerin yasaya uygunluğu, işletmelerin evrak yönünden yeterliliği incelendi. İçeceklerin yanı sıra kuruyemiş, paketli gıdalar ve bire bir ürünlerin son kullanma tarihlerinin incelendiği denetimde, değme sorunla karşılaşılmadı.

Bayburt İl Tarım ve Orman Müdürlüğü Azık ve Yemleme Ofis Müdürü Tahsin Etraflı, yılbaşı akşamına birkaç beş altı kaldığında denetimlerini gerçekleştirdiklerini ve huysuz temas durumla karşılaşmadıklarını belirterek, Bayburt Valisi Cüneyt Epcim’e ve toprak müdürlerine desteklerinden çevre teşekkür etti. Etraflı, vatandaşların mebzul bir yılbaşı gecesi geçirmeleri üzere sahada olduklarını, çalışmaların yılbaşı akşamı da bitmeme edeceğini bildirerek, “Vatandaşlarımızın sağlığı, güvenliği üzere, bol tıpkısı akşam ezanı geçirebilmeleri üzere tığ sahadayız. Vatandaşlarımız üzere çalışıyoruz ve çalışmaya bitmeme edeceğiz. 2023 yılının Bayburt’a, ülkemize balkı, güzel olmasını istek ediyorum, bereketli yılbaşılar diliyorum” dedi.

Alkollü ve alkolsüz içecek satışı yapan işletmelerde değme kontra durumla karşılaşmadıklarının altını çizen Ince, kurallara uydukları üzere pres sahiplerine teşekkürname etti.

Yılbaşı akşamı birlikte görevlerinin başında olacaklarını ve denetimlerini sürdüreceklerini anlatım fail Tafsilatlı, “Vatandaşlarımız sıkıntı yılbaşına girebilirler. Biz yılbaşı öncesi müstelzim tedbirleri alarak denetimlerimizi yaptık, yılbaşı akşamı bile görevimizin başında olacağız. Vatandaşlarımız heves rahatlığıyla yılbaşı akşamını geçirebilirler” şeklinde konuştu.

Share: