Kocaeli, Sakarya ve Karabük’te depremzedelere yönelik yardımlar sürüyor

Kocaeli, Sakarya ve Karabük’te, “asrın felaketi” yerine nitelenen Kahramanmaraş merkezli depremlerden etkilenen afetzedelere yönelik çalışmalar devam ediyor.

Kocaeli Darıca Belediyesine sınırlı Şahsi Hisse Senedi ve Çocuk Merkezi’ne (KİGEM) kurslarında tahsil gören kadınlar, depremzedeler amacıyla şita şartlarına dayanabilen eşofman takımı üretiyor.

Belediye Başkanı Muzaffer Bıyık, yaptığı açıklamada, günde 100 eşofman takımı dikildiğini, şu asıl büyüklüğünde üretilen kıyafetlerin ayrımsız kısmının ilçeye mevrut depremzedelere verildiğini belirtti.

Malzemelerin uray tarafından tedarik edildiğini, dikimini ise kadınların gönüllü olarak yaptığına değinen Bıyık, “Rastgele üzeri kışlık eşofman ve battaniye konusunda bölgenin ihtiyacı ürünleri üretmeye çalışıyoruz.” ifadesini kullandı.

Serdivan Belediyesi depremzedeler üzere “Müfit Çarşısı” kurdu

Sakarya’nın eşkâl ilçelerinden Serdivan Belediyesi, kente gelen depremzedeler için “Müfit Çarşısı” oluşturdu.

Belediyeden yapılan açıklamada, Kahramanmaraş merkezli depremlerin ardından kente gelen vatandaşların değme makule ihtiyaçlarını karşılamaları amacıyla alan hazırlandığı belirtildi.

Belediyenin tüm imkanlarını seferber ederek bölgeye dil ve kadro desteği gönderdiği dökme açıklamada, depremzedelerin Serdivan Belediyesi Toplumsal Arkalama İşleri Müdürlüğü yanındaki “Faydalı Çarşısı”na gelerek ihtiyaçlarını karşılayabilecekleri kaydedildi.

Açıklamada ifadelerine yer verilen Belediye Reisi Yusuf Alemdar, hayırseverlere müzaheret çağrısında bulunarak, “Kardeşlerimizin ihtiyaçlarını vira etmek bizim boynumuzun borcu. Bu konuda desteğimizi hiçbir ahit esirgemeyeceğiz.” ifadelerini kullandı.

Karabük’te gönüllü kursiyer kadınlar kışlık libas üretiyor

Karabük Umum Eğitimi Merkezi Müdürlüğünde gönüllü öğretmen ve kursiyerler, kış şartlarında evsiz mütezayit depremzedelerin ihtiyaçları doğrultusunda üretime devam ediyor.

Düzenli namına form binasındaki atölyelerde buluşan gönüllüler, gaflet tulumu ile kışlık çocuk ve kebir kıyafetleri dikiyor.

Seccade, tülbent ve tespih dahi hazırlayan kadınlar, kendi imkanlarıyla aldıkları hıfzıssıhha malzemeleri ve çocuklar amacıyla pentür kitapları ile oyuncakları zelzele bölgelerine gönderdi.

Share: