HDP’li Gergerlioğlu’ndan, Ekrem İmamoğlu hakkındaki mahkumiyet kararına aksülamel

HDP Kocaeli Saylav Ömer Faruk Gergerlioğlu, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’na sunulan mahkumiyet ve siyasa yasağı kararının akseptans edilemez olduğunu söyledi.

Gergerlioğlu, Meclis’te düzenlediği matbuat toplantısında, İmamoğlu hakkındaki mahkumiyet kararına protesto etmek için CHP’li almak gerekmediğini, vicdan sahibi olmanın tam olacağını ifade etti.

Yargının, iktidarın boyunduruğu altında olduğunu sav fail Gergerlioğlu, “İmamoğlu için maksut cezanın, kesinleşmiş olmasa da siyasilerin önünü kesmeye yönelik ayrımsız debi olduğu apaçık ortadadır. Siyasi bir karardan etkilenmiş milletvekili olarak bu kararı akseptans edilemez buluyorum.” dedi.

Gergerlioğlu, yüzbinlerce KHK’linin hukuksuz yargılamaya maruz kaldığını, son 7 yılda 2 milyon yıldırı soruşturması kapsamında on binlerce Kürt vatandaşın yargılandığını öne sürerek, “CHP’liler üzerine üstelik hukuksuz kararlar verilmeye başlandı. Birtakım kaygılarla kâh kararlara susarsanız, ferda vesair ahit bunlar sizin başınıza bile gelir. Bizler ferda ne olacak kaygısıyla hareket etmiyoruz. Sayın İmamoğlu’na sunulan kararın siyasal ve hukuksuz ayrımsız değişmeyen olduğunu kesin aynı şekilde söylüyoruz.” diye konuştu.

Share: