Kırşehir’de 3 Mesafe Acun Engelliler Günü etkinliği düzenlendi

Kırşehir Valisi Hüdayar Mete Buhara, 3 Çatlak Acun Engelliler Günü’nün engellilere müteveccih farkındalığın artarak gelişmesine vasıta olmasını diledi.

Valilikten yapılan bağlanmış açıklamaya bakarak, Vali Buhara, Vazıh Hayat Bakım Iyileştirme ve Ev Konuşma Merkezi’nde düzenlenen programa katıldı.

Programda engelli vatandaşlarla bire bir araya gelen Ilbay Buhara, onların fikir ve taleplerini alırken, engellilerin hazırlayıp sunduğu gösterileri izledi.

Devletin sağladığı imkanlarla engelli vatandaşların herhangi bir ahit yanı sıra olduklarını vurgulayan Buhara, “Yapılan iyileştirmelerle sakat vatandaşlarımızın sosyal hayata katılımları artmış, bu tensikat farklı ülkelere bile denk olmuştur. Bizler da toplum olarak bu hususi kardeşlerimizi ihata etmek, onlara dostça çağrıştırmak durumundayız. Unutmamalıyız kim hepimiz benzeri özürlü adayıyız. Zihinlerdeki engelleri yıktığımızda engellerin sunma önemlisini aşmış oluruz. Mânialı kardeşlerimizin imkan verildiğinde hayatın birçok alanında yetişkin başarılara imza attıklarını görüyoruz. 3 Mabeyin Dünya Engelliler Günü’nün engellilere yönelik farkındalığın artarak gelişmesine vesile olmasını diliyorum.” ifadelerini kullandı.

Programa, Aile ve Içtimai Hizmetler İl Müdürü Abdullah Kömürcüoğlu ile hava yöneticileri de katıldı.

Share: