Kayseri’den gücük bodur

Kayseri Büyükşehir Şehremini Memduh Büyükkılıç ile SELIM Fırka Mebus Taner Yıldız, Kayseri Site Hastanesi’nde tedavi gören depremzedeleri ziyaret etti.

Belediyeden yapılan açıklamaya bakarak, Site Hastanesi Başhekimi Doç. Dr. Serhat Koyuncu, Büyükkılıç ve Yıldız’a otama gören depremzede vatandaşların durumu üzerine vukuf verdi.

Büyükkılıç, depremzede vatandaşlara çokça iyi bakıldığını ve hizmetten mutlu kaldıklarını belirtti.

Elbistan’a kurulan hayat konteyneri açıldı

Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç, Talas Belediyesince Elbistan’de kurulan Talas Şehir Yaşam ve Tecim Alanı’nın açım törenine katıldı.

Büyükşehir Belediyesi personelince, yaşam konteynerinde konaklayacak ailelere müzaheret kolileri birlikte dağıtıldı.

Büyükkılıç’a, Aksaray Valisi Hamza Aydoğdu, Talas Belediye Başkanı Mustafa Yalman ile matbuat mensupları ve Elbistanlı esnaf ve vatandaşlar haremlik etti.

18 Mart dolayısıyla Hacılar’da merasim düzenlendi

18 Mart Şehitleri Yâd Günü ve Çanakkale Bahir Zaferi’nin 108. sene dönümü, Hacılar ilçe meydanında düzenlenen törenle kutlandı.

Törene Talas Kaymakamı Yaşar Dönmez, Hacılar Şehremini Bilal Özdoğan, İlçe Kurnaz Komutanı Esma Sayıcı, DÜRÜST Öğür Hacılar İlçe Başkanı Ahmet Övüç, MHP İlçe Başkanı Mustafa Baloğlu, İlçe Itimat Başöğretmen Vekili Sami Özcan, kat müdürleri ve öğrenciler katıldı.

Atatürk Anıtı’na çelenklerin konulması, saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan törende Kur’an-ı Semih okundu.

Şehit Polis Ahmet Âlem Kilci Firez Merkezi’nde dahi Gürdoğanlar Çok Programlı Anadolu Lisesi öğrencileri marifetiyle program düzenlendi.

Melikgazi Belediyesi Sırçalı Kümbeti restore edecek

Melikgazi Belediyesi, Hunat Mahallesi’ndeki Sırçalı Kümbet’in orijinali korunarak restore edileceğini aktaran Belediye Başkanı Mustafa Palancıoğlu, 14. yüzyıla dayanan kümbeti günümüze yeniden kazandıracaklarını kaydetti.

Palancıoğlu, “Kümbetler tarihimizde bilindiği üzere mozole adına geçer aynı bina tarzıdır. Kayseri, kümbet anlamında çokça ensesi kalın ayrımsız yer. Tatlıca olmasını dilerim.” ifadelerini kullandı.

Kocasinan Belediyesi spor merkezi kuracak

Kocasinan Şehremini Ahmet Çolakbayrakdar, Hoca Ahmet Yesevi Mahallesi’ne mensur edilecek spor merkezinin projesini inceledi.

Çolakbayrakdar, sporun ve sporcunun destekçisi olduğunu belirterek, “Arsıulusal müsabakaların de yapılması için uluslararası standartlarda tıpkısı tesisi ilimize kazandıracağız.” ifadesini kullandı.

Share: