Komutan Büyükkılıç, Elbistan Kayseri Çarşısı’nda esnafı ülfet etti

Kayseri Büyükşehir Belediye Reisi Dr. Memduh Büyükkılıç, 72 saat kadar rekor benzeri sürede hayata geçirilen Elbistan Kayseri Çarşısı’nı ülfet ederek, çarşı esnafı ve vatandaşlarla ayrımsız araya geldi.

Merkez üssü Kahramanmaraş’ın Pazarcık ve Elbistan ilçeleri olan 7,7 ve 7,6 büyüklüğündeki 11 ili etkileyen depremler sonrası önceki andan itibaren Kahramanmaraş ile Kayseri ortada yavaş bir gidiş geliş sürdüren ve büyükşehir belediyesinin bölgede yürüttüğü çalışmaları koordine eden Komutan Büyükkılıç, iki şehir ortada mekik dokumaya devam ediyor. Bu çerçevede Büyükşehir Şehremini Dr. Memduh Büyükkılıç, Kahramanmaraş’ın Elbistan ilçesinde Büyükşehir Belediyesi yoluyla AFAD iş birliği ile 72 saat kabilinden rekor tıpkısı sürede hayata geçirilen ve mıntıka esnafı ile vatandaşların istifadesine verilen Elbistan Kayseri Çarşısı’nı musahabe etti. Çarşıda esnaf ve vatandaşlarla bire bir araya mevrut Komutan Büyükkılıç, depremzede vatandaşlarla yakından ilgilenerek talepleri sordu. Çarşı esnafı ve vatandaşlar Büyükkılıç’a ve Kayserililere desteklerinden dolayı teşekkür ettiler. Ziyaretin peşi sıra değerlendirmelerde bulunan Başbuğ Büyükkılıç, kontak muadele vurgusu yaparak, “Kahramanmaraş’ımız ve depremden etkilenen sair yekpare illerimizle biriz, beraberiz, kardeşiz. Hangi ilimizin aynı derdi varsa koşarak oradaki kardeşlerimize umum çatlamak görevimizdir. Elbistan’ımızda üstelik hakeza aynı çarşı ihtiyaçtı elhamdülillah hayata geçirdik ve Elbistanlı kardeşlerimizin istifadesine sunduk. Bütün sarsıntı bölgelerimizde yaralar ağız ağıza sarılana kadar buralardan ayrılmayacağız” dedi.

Öte yandan, Büyükşehir Belediyesi’nin kurduğu ve destekleri ile bir nebze de olsa yüzlerin güldüğü Elbistan Kayseri Çarşı’dahi depremzede vatandaşlara Büyükşehir ekiplerince sucuk savsaklamak izaz edildi. Mangalın başına sabık Büyükkılıç, Büyükşehir Belediyesi’nin sıcak aşındırmak dağıtım noktasında sucuk pişirerek çarşı esnafı ve alışveriş fail vatandaşlara sucuk atlatmak ikramında bulundu. – KAYSERİ

Share: