Karadeniz’den yardımlar depremin beşinci gününde bile devam etti

Trabzon, Rize, Ordu, Artvin, Giresun, Bayburt ve Gümüşhane’bile vatandaşlar, “asrın felaketi” namına nitelenen Kahramanmaraş merkezli 10 ili etkileyen depremlerin ardından başlatılan yardım kampanyalarına beşinci günde dahi desteği sürdürdü.

Trabzon’da, Valilik koordinasyonunda Hamamizade İhsan Komutan Ekin Merkezi’nde oluşturulan Sarsıntı Yardımları Cem ve Koordinasyon Merkezi ile Beşirli Haddinden Fazla Amaçlı Spor Kompleksi’ne ulaştırılan malzemeler, görevliler ve gönüllülerce bölümleme edildi.

Ailesiyle müzaheret cem merkezine mevrut kız çocuğu birlikte oyuncak bebeğini bağışladı.

Çocuğun, “Selam, ben Umut süt kuzusu. Seni haddinden fazla sevdiğim amacıyla Trabzon’dan geldim. Sen de benim seni sevdiğim büyüklüğünde beni sev ve umudunu hiç yenilgi. Seni çok seviyorum.” yazılmış notu bebeğin eline sıkıştırdığı görüldü.

Yardımlar, cem noktalarından kamyonlara yüklenip Çıplak Mahallesi’ndeki Ululuk Gereç Ofisine naklediliyor.

Trabzon ve Rize’den gönüllü 177 keyif personeli de Trabzon Havalimanı’ndan hareket bölgesine akıllıca yola çıktı.

Of ilçesindeki 28 Küçük Ay İlkokulunun öğrencileri harçlıklarıyla aldıkları malzemeleri, arkalama noktası olan Ulusoy Mesleksel ve Ustalık Küçük Asya Lisesi Spor Salonu’na getirdi.

Çeşitli hava ve kuruluşlardan 1648 personel ile iş makinelerinin birlikte meydan aldığı 650’ye andıran anahtar, bölgeye akıntı etti.

Türk Kızılay Trabzon Idarehane Başkanlığından 45 fahri, soba ve savmak yüklü birer kamyonu Adıyaman’a ulaştırdı.

Rize

Rize’dahi vatandaşlar, Vilayet koordinasyonunda iklim merkezindeki noktalara yardımlarını getirmeye bitmeme ediyor.

Rize-Artvin Havalimanı inşaatında geçer not yapı yeri binaları birlikte deprem bölgesine gönderilecek. Söküm işlemlerine başlanan portatif binalar, Adıyaman’dahi oluşturulacak deri kente ulaştırılacak.

Kalabalık

Kalaba’da üstelik depremzedeler üzere ölçülü arkalama kampanyası sürüyor.

Büyükşehir Belediyesi hizmet binası girişindeki müzaheret noktasında, vatandaşların getirdiği eşyalar görevlilerce teslim alındı.

Belediye personelinin yanında gönüllüler, eşyaların sınıflandırmasını yaparak paketledi. Yardımlar umum birliğiyle, bölgeye akım edecek 20’nci tıra taşındı.

Yardımda mevcut Ulvi Arslantürk, yüreğinin üstelik aklının bile yer sarsıntısı bölgesinde olduğunu belirterek, “Buraya getirdiğim üçüncü müzaheret. Bunların koordineli aynı şekilde vatandaşlara ulaşmasını istek ediyoruz. Bu karda, kışta onların ayrımsız nebze acılarını dindirirsek yüreğimiz ferahlar.” dedi.

Artvin

Artvin’den 5 günde 104 yardım tırı depremden etkilenen illere gönderildi.

Vali Yılmayan Doruk, yaptığı bağlanmış açıklamada, AFAD koordinasyonunda hazırlanan yardım, açkı ve personel kafilesinin asrın felaketinin yaşandığı deprem bölgesine ulaştığını belirtti.

Artvin’den yer sarsıntısı bölgesine bugüne kadar 104 arkalama tırının yanında kamu çalışanları ve gönüllülerden oluşan 774 personel gönderildiğini vurgulayan Yılmayan, kontrol istirdat faaliyetleri ve afiyet hizmetlerinde kullanılmak amacıyla 250’ye andıran gelişim makinesi ile ambulansın birlikte bölgede hizmet verdiğini aktardı.

Bayburt

Bayburt’ta vatandaşlar yardımlarını, cem noktası olarak belirlenen yerlere ulaştırdı.

Paketlenen malzemelerin yüklendiği 2 tır ile 6 kamyon, depremden etkilenen illere akıllıca yola çıktı.

Giresun

Giresun’birlikte da yardımseverler depremzedelere destek olmaya devam ediyor.

Sabah saatlerinden itibaren ellerinde koli ve poşetlerle merkezlere gelenler, yardımları yetkililere teslim etti.

Kentten müzaheret malzemeleri ile ekipman haiz 82 açkı, bölgeye cereyan etti.

Gümüşhane

Gümüşhaneliler zelzele bölgesine desteklerini sürdürüyor.

Toplanan yardımlar, görevlilerin araçlara yüklemeyi tamamlamasının peşi sıra yola çıkma.

Torul ilçesinde da vatandaşlar imece usulüyle kestikleri odunları, ayrıksı yardımlarla gelişigüzel bölgeye gönderecek.

Share: