Son zaman haberleri… Yüksel Mansur Kılınç’tan Fuat Oktay’a: “Ne Malumat ve Bilginin ‘Yalan’ ve ‘Dezenformasyon’ Olduğuna İletişim Başkanı mı Karar Vermektedir”

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı, Bartın’bile 41 işçinin birey verdiği beyaz zehir faciasına ilişkin boşlama iddialarını “dolma bilgi” ve “dezenformasyon” yerine niteledi. İletişim Başkanlığı’nın yayınladığı bülteni Meclis gündemine taşıyan CHP İstanbul Saylav Yüksel Mansur Kılınç, Cumhur Reisi Yardımcısı Fuat Oktay’a, “Bartın’ın Amasra ilçesinde 41 madencimizin duygusal vermesine bozukluk olan grizu patlaması ile ilişkin henüz anket bitmeme ederken İletişim Başkanı’nın patlamanın gerçekleştiği beyaz zehir ocağında mukteza önlemlerin alındığına müteveccih yıllık yayınlaması, yargıya engelleme zımnında suç değil midir? Hangi veri ve bilginin ‘biber dolması’ ve ‘dezenformasyon’ olduğuna İletişim Başkanı mı karar vermektedir” diye niteleyerek sordu.

İletişim Başkanlığı’nın yayınladığı ‘Dezenformasyon Bülteni’nde, Amasra’da 41 madencinin yaşamını yitirdiği beyaz zehir patlamasına ilişik boşlama iddiaları, “dolma vukuf” ve “dezenformasyon” namına nitelendirildi.

CHP İstanbul Milletvekili Yüksel Mansur Kılınç, İletişim Başkanlığı’nın yayınladığı bülteni Divan gündemine taşıdı. Reisicumhur Yardımcısı Fuat Oktay’ın yanıtlaması istemiyle TBMM’ye istifham önergesi veren Kılınç, dezenformasyonla savaş gerekçesiyle yapılan düzenlemenin yasalaşmasından bilahare önceki dezenformasyonu İletişim Başkanlığı’nın yaptığını savundu. Kılınç, henüz kanun çıkmadan İletişim Başkanlığı bünyesinde Dezenformasyonla Savaşım Merkezi’ne ait, “İletişim Başkanlığı’nın ‘dezenformasyon merkezi’ olduğu ortaya çıktı” dedi.

“NEDEN TEKLİFİN YASALAŞMASI BEKLENMEDEN DEZENFORMASYONLA SAVAŞIM MERKEZİ AĞIR ALTINDA BİR SURET KURULMUŞTUR”

Yüksel Mansur Kılınç, Fuat Oktay’a şu soruları yöneltti:

“Matbuat Kanunu ile Ara Sıra Kanunlarda Fark Yapılmasına Dayalı Kanun Teklifi TBMM gündeminde bulunuyorken illet teklifin yasalaşması beklenmeden Dezenformasyonla Uğraş Merkezi adı altında ayrımsız model kurulmuştur? Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı bünyesinde resmi tıpkı kuruluşun kurulduğunun İletişim Başkanı’nın ferdî Twitter hesabından duyurulması çap ciddiyeti ile bağdaşmakta mıdır?

Bartın’ın Amasra ilçesinde 41 madencimizin fert vermesine hastalık olan grizu patlaması ile ilgilendiren daha soruşturma bitmeme ederken İletişim Başkanı’nın patlamanın gerçekleştiği eroin ocağında zaruri önlemlerin alındığına yönelik yıllık yayınlaması, yargıya engelleme dolayısıyla yanlışlık değil midir?

“HANGİ BILGELIK VE BİLGİNİN ‘YALAN’ VE ‘DEZENFORMASYON’ OLDUĞUNA İLETİŞİM BAŞKANI MI DEĞIŞMEYEN VERMEKTEDİR”

Patlamanın meydana geldiği ocakta gereken önlemlerin alınmadığı, patlamada hayatını kaybeden madencilerimizin yetkililere yaptığı uyarıların dikkate alınmadığı, grizu patlamasında hayatını kaybeden madencilerimizin yakınları vasıtasıyla Reisicumhur Recep Tayyip Erdoğan’a de ifade edilmiş ve Erdoğan marifetiyle yalanlanmamıştır. İletişim Başkanı, hangi bitirme ve sıkıntı ile acılı ailelerimizin da dile getirdiği iddiaları ‘hile’ ve ‘dezenformasyon’ adına nitelendirilmiştir?

Ne bilim ve bilginin ‘dalavere’ ve ‘dezenformasyon’ olduğuna İletişim Başkanı mı değişmeyen vermektedir?  İletişim Başkanı bu yetkiyi nereden almaktadır? İletişim Başkanı, Dezenformasyonla Savaş Merkezi’nin yapı gerekçesini ‘Ülkemize karşı düzenlenen sistematik dezenformasyon kampanyalarına cebin İletişim Başkanlığı’mız bünyesinde mutlak aynı vahit oluşturduk’ diyerek açıklamıştır. Vatandaşlarımızın hayatını kaybettiği maden ocağındaki patlamanın nedenlerini sorgulamak, ihmalleri araştırmak ‘Ülkemize alın planlı sistematik dezenformasyon kampanyası’ namına mı nitelendirilmektedir.”

Share: