Eş kursiyerler üretimevi kadar çalışıp depremzedeler için istihsal yapıyor

Kargaşa’nun Altınordu ilçesinde karı kursiyerler, deprem bölgesindeki vatandaşlar için kışlık kıyafetler ve battaniye üretimi yaparak, depremzedelerin yaralarını hafifletmeye çalışıyor.

Altınordu Belediyesi marifetiyle, Karacaömer Mahallesi’nde kâin ve mülkiyeti belediyeye ilgilendiren olan aylak tesisi ekonomiye kazandırarak, nesiç sektörü için tıpkısı eğitim bilimi atölyesi haline getirdi. Belediyenin destekleriyle benzeri süre önce hizmete açılan amade giysi uygulamaları merkezi ile kadınlara ve gençlere çul sektöründeki meslekler öğretiliyor.

Ancak kadınlar, Kahramanmaraş merkezli yaşanan ve 10 ili etkileyen depremlerin ardından kursta terbiye almayı bırakarak, depremzedeler amacıyla ellerindeki malzemeleri kullanarak battaniye, bertik, ellik, kutup kıyafetler üzere kışlık malzeme üretimine başladı. 40 kadın kursiyerin fariza aldığı tesiste kadınlar, fabrika işçisi üzere fiilen, depremzedelerin yaralarını kaplamak amacıyla çabalıyor.

“Üretilen malzemeler zelzele bölgelerine ulaştırılacak”

Ağırşak hocası Hakime Atasever, üretilen malzemelerin gelişmemiş ayrımsız süre sonra zelzele bölgelerine gönderileceğini söyledi. Atasever, “Altınordu Belediyesi amade giyim uygulama merkezinde Kalabalık Ahali Terbiye Merkezi ile birlikte ortak bire bir proje başlatıldı. Elimizde bulunan malzemeler ile depremden etkilenen vatandaşlarımız üzere kışlık mahsulat ve battaniye üretimi yapıyoruz. Burada üretilen malzemeler Altınordu Belediyemizin yardımı ile birlikte depremzede arkadaşlarımıza ulaştırılacak ve doğrulama edilecek” dedi.

“Şehremaneti, bizim de hayrımıza koruyucu oluyor”

Görüntü Bilim Adamı isimli kursiyer, depremden etkilenen vatandaşlar üzere ellerinden geldiği kadar mahsulat hazırlamaya çalıştıklarını belirterek, “Polar, battaniye, eldiven, üretmek ve eşofman kabilinden ürünleri kursiyerler kendisine yapmaktayız. Altınordu Belediyemiz Tanrı razı olsun bizim bile hayırlarımız bindi veriyor, havari oluyor. İnşallah bunlar birikip, sarsıntı bölgelerine gidecek” diyerek konuştu.

“Aç değiliz ancak elimizden gelenin sunma iyisini fora etmek amacıyla gayret gösteriyoruz”

Kalaba Büyükşehir Belediyesi Meslek ve Musahabe Eğitimi Kursları (ORMEK) terzilik bölümü kursiyeri Kursiyer Perihan Baykal ise, “Altınordu Belediyesi, Umum Eğitim Bilimi Merkezi ve ORMEK işbirliği ile burada başlatılan projeye fahri namına geldik. Deprem tıpkı bölgede oldu fakat acısı hepimizi sardı. Dolayısı ile kalbimiz orada, elimizden ne geliyorsa yapmaya çalışıyoruz. Hevesli değil amatörüz ancak sunma iyisini boşaltmak üzere mücahede gösteriyoruz. Kalbimiz ve gönlümüz onların beraberinde. Bu yaptığımız ürünler ısıdam hacim mı bilemiyorum ama sevgimizi bile katıp gönderiyoruz, inşallah ısınırlar” ifadelerine vadi verdi.

Hazır giysi uygulamaları merkezinde eş kursiyerler yoluyla üretilen battaniye ve kışlık kıyafetler, hareket bölgelerindeki gerekseme sahiplerine ulaştırılacak. – ORDU

Share: