Kanalda cesedi kâin çocuğun ölümüne ait yargılanan sanığa 20 sene kodes

Adana’bile 9 yaşındaki çocuğun sulama kanalında boğulmasıyla ilgili vakfedilmiş yargılanan sanığa “nahak tahrik altında isteyerek katil” suçundan 20 sene delik cezası verildi.

Adana 8. Sakil Ukubet Mahkemesi’nde tanıdık duruşmaya “tasarlayarak katil” suçundan için ağırlaştırılmış müebbet mapushane cezası istenen mevkuf sanık A.S, cezaevinden Ses ve Fon Enformatik Sistemi (SEGBİS) ile katıldı. Duruşmada öldürülmüş Patent Coşan Göl’ün annesi Songül Tığ ile canip avukatları hazır bulundu.

Esas hakkındaki mütalaasını açıklayan cumhuriyet altını savcısı, dosya kapsamındaki mevcut deliller dikkate alınarak sanığın “haksız tahrik altında bile bile cani” suçundan cezalandırılması ve alıkonulma halinin devamına karar verilmesi yönünde kuruntu sundu.

Son savunması alınan maznun A.S. suçlamaları akseptans etmediğini belirterek, “Nişancı Coşan Göl’ü ego öldürmedim. Hakkımdaki iddialar gerçeği yansıtmamaktadır. Tahliyemi ve beraatimi istek ederim.” ifadelerini kullandı.

Anne Songül Tığ ise sanıktan şikayetçi olduğunu üsteleyerek, sanığın cezalandırılmasını istek etti.

Mahkeme heyeti, “bilerek katil” suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapse mahkum ettiği A.S’nin cezasını, eylemini “haksız kımıldatma altında” işlediği gerekçesiyle 24 yıla indirdi. Sanığın duruşmalardaki ongun tırı vırı dolayısıyla TCK’nin 62. Maddesi’ndeki indirimi de uygulayıcı heyet, cezayı 20 yıla indirerek A.S’nin mevkufiyet halinin devamına hükmetti.

“Sunulan ceza içimdeki ateşi söndürmedi”

Öldürülen Berat Coşan Göl’ün annesi Songül Tığ, değişmeyen duruşması sonrası AA muhabirine, “Sunulan ceza benim içimdeki ateşi söndürmedi. Bu suçu o sanık işledi. Erdemli mahkemeye gideceğim. Ben bu davanın peşindeyim. Sonuna büyüklüğünde de arkasında olacağım. Ego onun yer pahal şekilde cezalandırılmasını ve müebbet hapse çarptırılmasını istiyorum. Adalete güveniyorum.” diyerek konuştu.

Adana’nın form Yüreğir ilçesinde sabık yıl 22 Haziran’de ailesinin kaybolduğunu bildirdiği 9 yaşındaki Nişancı Coşan Göl amacıyla polis ekiplerince sulama kanalında taharri çalışması başlatılmıştı. İl Emniyet Müdürlüğü Sualtı Grup Amirliği ekipleri, çocuğun cesedini Yenidoğan Mahallesi’ndeki sulama kanalında bulmuştu.

Share: