Kahramanmaraş haberleri! Remzi Çayır: Vicdanı olan herkesi Kahramanmaraş Adliyesi’ne çağırıyorum

MİLLİ Nöbet Partisi Genel Başkanı Remzi Çayır, ” Muhsin Yazıcıoğlu’nun davasını dava edinenlere, Milli Kere Partililere, Alperenlere ve vicdanı olan tam insanlara buradan sesleniyorum 5 Teşrinievvel günü Kahramanmaraş’ta tığ bulunacağız. Bilcümle halkımızı oraya elden bu çelişkiyi, bu paradoksu, bu işi ana ekseninden uzaklaştırma çabasını çıkıntılık etmek amacıyla doğruluk istemi olan herkesi Kahramanmaraş Adliyesi’ne çağırıyorum” dedi.

Milli Posta Partisi Genel Başkanı Remzi Çayır, partisinin genel merkezinde haftalık yorum toplantısı düzenledi. Çayır, vefat fail Balaban Bağlantı Partisi Müessis Genel Başkanı Muhsin Yazıcıoğlu’nun ölümü için açılan davaları hatırlatarak, “Cemaziyelevvel Sivas’ta Muhsin Yazıcıoğlu’nun esas davası olmasa de taraf davalarından biri görüldü. Emre Karabağ isimli tıpkısı vatandaş, gazeteci İsmail Sıra ile 25 dakika müzakere yapıyor olay esnasında. Müddeiumumilik bu laf ile ilgilendiren benzeri iddianame hazırlıyor. Bahsi güzeşte âdem mahkemede, böyle tıpkı konuşmayı yapmadığını, kanıt ediyor. İlgili yatak yani iletişim mecrası elan evvel verdiği raporda böyle ayrımsız görüşmenin yapıldığını kayıtlarla mahkemeye sunuyor. Sonraları benzeri henüz bu bilgilerin ve belgelerin duruşma aracılığıyla görülmesi için istemde bulunuyor. İlgili yatak 2 yıl sonradan bilgilerin saklanmadığını, bilgilerin imha edildiği ile ilişik fikir sarf ederek böyle ayrımsız belgeyi göndermedi. Göndermeyince ne oldu? Orada görülen sorun ne efsus kim kapatıldı. Esbak davalardan bir tanesi Sivas’ta kapatıldı. 5 Teşrinievvel 2022’de Kahramanmaraş Adliyesi’nde arakçılık davası görülecek. Muhsin Yazıcıoğlu’nun suikast davası görülmeyecek. Hakeza ayrımsız ülkü açılmadı. Böyle tıpkı sevgili şu an hangi kamuoyu gündeminde ne yargının gündeminde. Muhsin Yazıcıoğlu’nun suikasti ile ilgilendiren seçme kadem atılmış değil” ifadelerini kullandı.

Yazıcıoğlu’nun helikopterden sökülen aygıt edevat ile ilişik tıpkısı arakçılık iddianamesinin Göksun Adliyesi’nden Kahramanmaraş Adliyesi’hangi devredildiğini nâkil Çayır, “Sona akıllıcasına gelindi. Aslında korkunç ürkütücü sıradan insafı ve vicdanı zecrî aynı topluluk hadiseler zuhur ediyor. Laf ile alakası sıfır, hadiseyi gölgelendirmek amacıyla ne büyüklüğünde resim, tabir bildirme varsa hepsi dosyanın içine konulmuş vaziyette. Yani ana ekseninden şu yahut bu şekilde açmak için gelişigüzel şey işlenmiş vaziyette. Geçenlerde göreceksiniz biraz hayat hırsızlık davasından çevre birkaç yılla cezalandırılacak ve bu dosya bile kapatılacak. Ihtimal kapatılması 2023 seçimlerinden sonraya bırakılacak. Sebebi belli, kamuoyunda neymiş sav görülüyormuş resmi ve havası arz etmek üzere. Onun amacıyla buradan sesleniyorum hep Muhsin Yazıcıoğlu severlere. Muhsin Yazıcıoğlu’nun davasını sevgili edinenlere, Milli Defa Partililere, Alperenlere ve vicdanı olan eksiksiz insanlara buradan sesleniyorum. 5 Ilk Teşrin günü Kahramanmaraş’ta tığ bulunacağız. Bütün halkımızı oraya yemeden içmeden bu çelişkiyi, bu paradoksu, bu işi ana ekseninden uzaklaştırma çabasını itiraz etmek amacıyla doğruluk istemi olan herkesi Kahramanmaraş Adliyesi’hangi çağırıyorum” diye niteleyerek konuştu.

’30 EKİM’DE UMUDUN MEŞALESİNİ YAKACAĞIZ’

Umutsuzluğa icap olmadığını söyleyen Çayır, 30 Teşrinievvel’de Atatürk Spor Salonu’nda gerçekleştirilecek 1’inci Bayağı Kongre’ye bel ederek, “Biz buradayız, bayrağı kaldırdık ve milletin istikbaline ve hizmetine talibiz. 30 Teşrinievvel’de Ankara’nın göbeğinde, Atatürk Spor Salonu’nda adaletin, liyakatin, üretimin meşalesini yakacağız. Hasılı umudun meşalesini yakacağız. Bunun üzere hizmet etmek lazım. Sizin sandığınızdaki altının aynı değeri yoktur. Hangi ahit değerlenir agâh misiniz? İnsanlar ile buluştuğunda. Hepinizin aklında vukuf altınınız var. Ego değme ant söylüyorum onlar babalarının evlerinde modern oyuncaklar ile çocukluklarını geçirirken biz göze evinde ezinç altında çocukluğumuzu ve gençliğimizi geçirmiştik. Farkımız bu” dedi.

,

Share: