Müteşebbis adaylarına eğitim bilimi ve hibe desteği

Kahramanmaraş Valisi ve Doğu Akdeniz Kalkınma Ajansı (DOĞAKA) Yönetim Kurulu Dönem Başkanı Ömer Faruk Ateşin, Avrupa Birliği tarafından finanse edilen FRİT Programı çerçevesinde Kahramanmaraş, Osmaniye ve İskenderun’da girişimcilik merkezi kurulacağını, girişimci adaylarına yetişek ve teberru desteği sağlanacağını söyledi.

Doğu Akdeniz Kalkınma Ajansı’nın 109. Umumi Heyet Toplantısı Hatay Valisi Rahmi Doğan’ın eş sahipliğinde gerçekleştirildi. Abdurrahman Ferişte Toplantı Salonundaki toplantıya, Hatay Valisi Rahmi Doğan’ın yanı sıra, Kahramanmaraş Valisi Ömer Faruk Ateşli, Osmaniye Valisi Dr. Erdinç Yılmayan, Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfü Uğraş ve ilişik gurur temsilcileri katıldı.

Toplantının açılış konuşmasını yapan Kahramanmaraş Valisi ve DOĞAKA Yönetim Kurulu Çağ Başkanı Ömer Faruk Coşkun, “Ajansımız faaliyetlerine; bindi programları uygulamaları, ulusal ve uluslararası programlara müteveccih proje geliştirme çalışmaları, yatırım destek ve tanıtım faaliyetleri ile araştırı, analiz ve planlama çalışmaları çerçevesinde bitmeme edilmektedir. Önceki dönemlerde uygulamaya alınan; turizm altyapısı programları, özel sektöre müteveccih faizsiz emniyet desteği programları, güdümlü proje desteği ile Kalkınma Ajansları Umumi Müdürlüğü koordinasyonunda hesaplı Içtimai Gelişmeyi Terviç Programı, Hava Merkezlerini Destekleme Programı ve Üreten Şehirler Programı çerevesindeki projelerin uygulanmasına devam edilmektedir. bununla birlikte, makine imalatı ve yazılım sektörlerine yönelik faizsiz cesaret desteği programında başvuruların alınmakta olup 2023 yılı Toplumsal Gelişmeyi Sübvansiyon Programı ve Elektrik Merkezlerini Sübvansiyon Programı amacıyla proje hazırlıklarına başlanılmıştır. Antrparantez, Avrupa Birliği marifetiyle akçalanmış edilen FRİT Programı çerçevesinde desteklenmesi akıllıca kâin ve bölgemizdeki girişimcilik kültürünün geliştirilmesine müteveccih projede, bugün yapılacak küşat toplantısı ile gelişigüzel faaliyetlere başlanılacaktır. Kahramanmaraş, Osmaniye ve İskenderun’da girişimcilik merkezi kurulması ile başlanacak projede girişimci adaylarına eğitim bilimi ve mevhibe desteği sağlanacaktır” dedi.

2024-2028 yılları arasını kapsayacak Millî Kalkınma Planı hazırlıkları ile ağır ezgi yerine ayrımsız dönemi kapsayacak şekilde eskimemiş Mıntıka Planı hazırlıklarının devam ettiğini anlatan Ilbay Ateşin, şunları kaydetti:

“Hatay, Kahramanmaraş ve Osmaniye illerinde sosyo-konuşu kalkınmaya yönelik konuların ele alınacağı bu Bölge Planı, Cumhur Reisi onayı ile uygulanacaktır. Lehçe kalkınmada birçok program ve projenin hayata geçmesine araç olacak bu himmet taslak adına bütün ve Kalkınma Ajansları Umumi Müdürlüğüne iletilmiştir. Kalkınma Ajansları yoluyla 2022 ve 2023 yılları teması kendisine belirlenen “zinde istihdamı” çalışmaları çerçevesinde, 34 gözyaşı şeş gençlerin özlük işlerinde istihdam edilmelerine destek çevirmek üzere başlatılan “Müteşebbis Geliştirme Merkezi Programı” hazırlıklarına devam edilmektedir. Program ile zat işini dayamak isteyen gençlerimize hem danışmanlık ve mentörlük desteği verilecek hem da anamal sahiplerinden oluşan platformlarda bu fikirlerini ortaklığa açabilme imkanı sağlanacaktır. Özet yerine ifade edilen bu faaliyetlerin yanı sıra bulunan programlar çerçevesindeki projelerin takip ve kıymetlendirme çalışmaları ve yatırım bindi çalışmalarına bitmeme edilmektedir.”

Açım konuşmasının arkası sıra derinti, gündem maddelerinin görüşülmesiyle bitmeme etti. – HATAY

Share: