AFAD, kurduğu çadırlarla Pakistanlı selzedelere gölge oldu

Afet ve Acil Genişlik Yönetimi Başkanlığı (AFAD), hâkim felaketi sebebiyle print günler nâkil Pakistan’üstelik kurduğu çadırlarla afetten etkilenen ve hamam açıktan muzdarip bölüt saye oldu.

Sel felaketinin yaşandığı Pakistan’da geçmiş andan bu yana sahada deli dolu görk alan AFAD, ülkenin mütenevvi şehirlerinde müzaheret çalışmalarını sürdürüyor.

Sindh eyaletine mecbur Sehvan şehrinde deri kuran AFAD, yunak alarga muzdarip selzedelere röfle oldu.

AA ekibi, başşehir İslamabad’a 1180 kilometre uzaklıktaki Sehvan şehrinin Dilsiz Bağ bölgesinde AFAD’ın deri kurulum çalışmalarını yerinde inceledi, kamp sakinleriyle görüştü.

Çöl sıcağı etkisi

Karaçi’den 5 saat süren yolculuğun ardından ulaşılan, AFAD’ın mesai yaptığı Sehvan şehrindeki kamp alanı, kum ve ısıdam havanın etkisiyle adeta tıpkı çölü andırıyor.

Bölgede irili ufaklı yüzlerce keçe bulunuyor.

Kamp alanında biraz yürüyünce, ellerinde yelpazelerle serinlemeye çalışanlar, kumlarda oynayan torunlar ve başlarının üzerindeki kaplarla çadırlarına su haiz kadınlar göze çarpıyor.

Sıcak alarga bitap düşen yaşlılar ve ehliyetli beslenemediği galiba bebekler birlikte dikkati çekiyor.

10 günce bebek

Bölgedeki tıpkı çadırda küsurat 12-13 gönül aşağılık ayrımsız alanda yaşamaya çalışıyor. Bu eşhas beyninde 10 günlük ayrımsız çağa ve annesi de bulunuyor.

Yeni tevellüt yapan anne Zübeyde İsmail, Savera ismini verdiği 10 günlük bebeğini skala ile serinletmeye çalışıyor.

AFAD’dan bakir doğan bebeğin ailesine deri

AA ekibinin ailenin durumunu AFAD yetkililerine iletmesi sonrası AFAD, bahis konusu aileye çerge yardımında bulundu.

Bölgedeki Pakistanlı yetkililer ve gerekseme sahibi ocak, AFAD’ın çerge desteği cihetiyle memnuniyetini anlatım ederken, bebeğin babası Ulvi İsmail, Türkiye’ye ve AFAD yetkililerine teşekkürname etti.

Hemen seçme şeye ihtiyaç duyuluyor

Binlerce kişinin yaşadığı kampta, kamp sakinlerinin birlikte dediği kabil hemen seçkin şeye ihtiyaç duyuluyor.

Gıda, saf su, abdesthane ve cağ, keyif tesisi ve elektrik bunların başında geliyor.

Kampta zinde Hüsna üstelik yemek problemine işaret ederek, saf akarsu üzere 2 kilometre defa katettiklerini tabir etti.

Kamp sakinlerinden Maşuk Yüksek ise 15-20 gündür kampta yaşadıklarını, bala ve yaşlılarda değişik hastalıkların baş gösterdiğini aktardı.

“Geçiş döneminin atlatılması” vurgusu

Kahramanmaraş İl AFAD Müdürü Arslan Mehmet Ateşli, ülkenin türlü bölgelerinde cerrahi müdahale yürüttüklerine bel ederek, Pakistan’daki yeğin felaketinin önceki gününden bu yana gerekseme sahiplerine destek olmaya çalıştıklarını söyledi.

Ateşin, halkın selden bati şekilde etkilendiğine bel ederek, “Keçe ve azık yardımı ile bu geçiş döneminin atlatılması için Pakistanlı kardeşlerimizin yanı sıra olmaya bitmeme ediyoruz.” diyerek konuştu.

Türkiye ve Türk halkına teşekkürname

Kamptan sorumlu Pakistan Albeni Kuvvetlerinden Ilçebay Vakkas Zahid, kampta 600’ün üzerinde çadır olduğunu belirterek, insanların ihtiyaçlarını karşılamaya çalıştıklarını ve su seviyesi düştüğünde halkın farklı yerlere götürüleceğini tabir etti.

AFAD’ın kendilerine oba, besin ve zaruri arkalama malzemelerini sağladığına bel eden Vakkas, “Bu edisyon zamanda Türkiye bizi boydak bırakmadı. Türkiye’ye ve Türk halkına çok müteşekkiriz.” dedi.



Share: