İzmit Belediye Başkanı Özgürlük, Muhtarları Dernekler Yerleşkesi’nde Ağırladı

İzmit Belediye Reisi Fatma Kaplan Hürriyet, 19 Ekim Muhtarlar Haset dolayısıyla İzmit’te görev yapan muhtarları Dernekler Yerleşkesi’nde ağırladı. Başbuğ Hürriyet, “Muhtarlık ayrımsız meslekten tekessür istem işidir. Sizlerle gelişigüzel İzmit’e ayar katan işlemler yapıyoruz” dedi.

İzmit Şehremini Fatma Kaplan Hürriyet’in öncülüğünde oluşturulan Dernekler Yerleşkesi, yerli yönetimlerin bildirme mehabetli parçalarından olan muhatlara familya sahipliği yaptı.

19 Ekim Muhtarlar Günü sebebiyle İzmit’te fariza yapan muhtarları Dernekler Yerleşkesi’nde ağırlayan Komutan Özgürlük, “Burası birçok ihtiyaca karşılık verecek. Sizler da bu yerleşkeden istediğiniz zaman faydalanabilirsiniz” dedi.

“KIYMETLİ BİR ALAN”

Başbuğ Hürriyet, programda yaptığı konuşmada şunları söyledi:

“Siz değerli muhtarlarımıza ve değerli eşlerinize davetimize katıldığınız için teşekkürname ederim. Bir araya gelerek muhtarlar gününüzü kutlamayı rağbet ettik. Bu buluşmayı da burada yapalım istedik. Burada hayata geçirdiğimiz Dernekler Yerleşkesi, derneklerin ve sivil toplum örgütlerimizin ihtiyaçlarına dayalı ücretsiz tıpkı şekilde hizmet verecek çok bulunmaz tıpkı kayran.

“AİLE EYLEMEK DAYANIŞMA DEMEK”

Muhtarlarımız de sivil toplumun şanlı aynı parçası. Sizlerin de dernekleriniz ve kitle örgütleriniz var. İhtiyaç duyduğunuz takdirde bura sizlere bile sonuna büyüklüğünde belirgin. Burayı bir nice ihtiyaca karşılık ati şekilde tasarladık. Muhtarlarımızın eşsiz eşlerine seçkin davetimizde vadi aldıkları amacıyla ayrıca teşekkür ederim. Sülale demek dayanışma geçmek. Görevler dirimlik mergup ama bu kentte dinç erat namına birbirimizle göz göze bakabilmek çok nadir.

“MUHTARLIK AYRICALI BİR KURUMDUR”

Muhtarlık kurumu bu ülkenin bildirme ücra köşesine kadar uzanan müstesna benzeri kurumdur. Hizmetin zamanında ve yerinde halka ulaşmasını mizan noktasında sizden aldığımız bindi haddinden fazla eşsiz. Muhtarlık tıpkısı meslekten artma arzu işidir. İzmit’in gelişim ve değişimi üstüne mahallelerimizin temas tip ihtiyacını tayin ederek hal ortaklığı fora etmek bu işin bile tıpkı parçası.

Muhtarlarımızın cemiyet hayatında haddinden fazla henüz kocaman yeri olduğunu düşünüyorum. Yaşadığınız mahallede sevilen, sevgili, sorun çözen yeri geldiğinde dargınlıkları bitiren haddinden fazla eke rolünüz var. Sosyal barışın sağlanmasındaki emeklerinizin yekpare dünyadaki yerli yönetimlere misil olduğunu düşünüyorum. İzmit Belediyesi adına rutin hizmetlerimizi bütün mahallelere ulaştırıyoruz. Rutin belediyeciliğin dışında eskimemiş sulp belediyecilik projelerimiz da kentimize yayarak mahallelerimizin değerini sizlerle gelişigüzel arttırmaya çalışıyoruz.

MAHALLELERDEKİ PROJELERİ ANLATTI

Mehmet Şanlı Ciddi Mahallemizde İzmit Laf Akademimiz ve Çınar Akademimiz, Yeşilova Mahallemizde Çınar Çocuk Evimiz, Malta Mahallemizde Alzheimer Yaşam Evi ve toplumsal alanlarımız, Yenişehir Mahallemizde Karı Girişimciler Merkezimiz, Başkomutan Mahallemizde Kenan Saf Yalınlık Hayat Alanımız, Kadıköy Mahallemizde Dirilik Bindi Evimiz; Gülümse Kafelerimiz, tarım uygulamalarımız, Lavanta Bahçelerimiz, Çınar El Marketimiz Arkadaş Eller ve Gıda Bankamız, Rauf Orbay ve daha nice sokakta yaptığımız nice projeler ile mahallelerimizin değerine derece katmaya çalışıyoruz.

“GÖRÜŞLERİNİZ BİZE POSTA HARİTASI OLUYOR”

Projelerimizi hayata geçirirken sizlerin rey ve tespitleri bizim için kat haritası oluyor. Mutat belediyecilik anlayışı dışında sizlerle müzakere ederek ‘Ben yaptım oldu’ demeden 3 yıl süresince faaliyet sarfiyat ediyoruz. Henüz iyisinin üstelik olacağına ilgiyle inanıyorum. Hepimiz politika gözetmemek için bu kent için çalışıyoruz. İzmit’i elan yaşanabilir kat sayı aynı şehir haline lütfetmek noktasındaki destekleriniz üzere bütün muhtarlarıma teşekkürlerimi ve şükranlarımı sunuyorum.

Muhtarlar Gününüzü arz içten kalp ve düşüncelerimle kutluyorum. Ailelerinizle birlikte mıhlı aynı şekilde daha birçok günlere erişmenizi diliyorum. Hepimizin sorumluluğu el birliği içerisinde bölüt hizmet etmek. Halkımıza giden yolda henüz birçok domuzuna hizmetler sunmanızı diliyorum.”
Share: