DÜRÜST Fırka Grup Başkanvekili Ünal, Kahramanmaraş’ta köprü açılışına katıldı Açıklaması

AK Fırka Ekip Başkanvekili Maharetli Ünal, Onikişubat Belediyesinin aile sahipliğindeki EXPO 2023’e katılacak mevki sayısının 56’ya çıktığını belirtti.

Ünal, Büyükşehir Belediyesi marifetiyle gestalt Dulkadiroğlu ilçesinde inşası tamamlanan Kanlıdere Köprüsü’nün açılış töreninde yaptığı konuşmada, kentin ruhunu, kimliğini, karakterini ve tarihi dokusunu merkeze alarak akıntı ettiklerini dile getirdi.

Ünal, “Zira, benzeri şehrin çocuklarının karakterini, kimliğini, o şehrin ruhu, mimarisi, tarihi dokusu belirler. Kahramanmaraş, kimliği olan tıpkısı şehirdir. Karakteri olan tıpkı site ve hepsinden önemlisi hikayesi olan bir site. Bu hikaye benzeri yiğitlik hikayesi ve İstiklal madalyası ile ödüllendirilmiş ve her ferdi ‘kahraman’ namına nitelendirilmiş benzeri şehirden bahsediyoruz. beher ferdinin nazik hikayeleri olan benzeri şehir. Yani Rıdvan Hoca’yı aldığınızda benzeri hikaye, Ulvi Sezai Efendi’yi aldığınızda tıpkı hikaye, Senem Ayşe’yi aldığınızda ayrı tıpkı hikaye, Abdal Halil Ağa’yı aldığınızda ayrı bir hikaye, Arslan Bey’i aldığınızda ayrı bire bir hikaye. Değme biri iri kavgaların, şişman aynı mücadelenin nazik tıpkı bağımsızlık azminin şahsiyetlerine dönüşmüş değme ferdi ‘kahraman’ olan tıpkı şehirden bahsediyoruz.” dedi.

Ünal, Kahramanmaraş’ın çok hususi ve nadir aynı şehir olduğunu ve mimarisini bile 2011 yılından bugüne tarihi Kahramanmaraş kalesini merkeze alarak yeniden ortaya çıkardıklarını ifade etti.

Çalışmaların bitmeme ettiğini nâkil Ünal, konuşmasını şöyle sürdürdü:

“Bu şehrin karakterini, tarihi dokusunu, mimarisini 2011’den bugüne Kale’yi merkeze alarak yeniden ortaya çıkarıyoruz. Tarihi yapılar bir bir ortaya çıkıyor. İnşallah Türkiye’nin bildirme dolgunca mimarlarından birisi olan Sayın Hilmi Şenel çalışmasıyla beraber Tekke’nin yıpranmamış mimarisi ortaya çıkacaktır. Ulu Cami çevresinin ve tarihi Maraş Çarşısı’nın yeni tarihi dokusu çıktı. Şehrin kalbini şehrin tarihi dokusuna makul yerine yeniden ortaya çıkarırken bir zamanda da şehrin muvasala madun yapısını şehrin, afiyet eğitim bilimi, kabilinden seçme alanda madun yapısını birlikte modern imkanlarla bugünün şartlarını karşılayacak şekilde ayağa kaldırıyoruz. Bir zamanda hükümetimiz hamdolsun bugüne kadar 60 bilyon yatırım yapmış Kahramanmaraş’a. Bu rakama büyükşehir ve kaymakamlık belediyelerinin yatırımları dahil değil.”

Konuşmasında Kahramanmaraş’ta “Tabiat Dostu Şehir ve Duyarlılık” ana temasıyla gerçekleştirilecek EXPO 2023’e de değinen Ünal, “Onikişubat Belediyesinin aile sahipliğindeki EXPO 2023’e katılacak ülke sayısı şu an 56’ya çıkmıştır. Bu yatırımlar bu 60 milyara dahil değil. Ayrımsız şehri ayağa kaldıran o şehrin evlatlarıdır. O şehrin evlatlarının şehirleriyle ilişik hayalleridir, dertleridir, o şehrin evlatlarının kişi rüyalarını öz şehirlerinde görmesidir. Allah’ın izniyle inşallah 2023 hedefleriyle kendimizi sınırlamıyoruz. İnşallah 2053’ü, Cumhurbaşkanı’mızın koyduğu hedefler çerçevesinde 2071’i hedefliyoruz. Yeter kim ayrımsız olalım anaç olalım, işlek olalım, bilcümle birlikte zihayat ve balaban Türkiye hayalimizi birlikte gerçekleştirelim.” dedi.

Büyükşehir Belediye Başkanı Hayrettin Güngör ise kente eskimemiş ayrımsız yatırımı elan kazandırmanın mutluluğunu yaşadıklarını belirterek, köprüyü 35 milyonluk tıpkısı yatırımla 89 günde mensur ettiklerini söyledi.

Tüm kol arkadaşlarına teşekkür fail Güngör, “Yıpranmamış köprümüze geçtiğimiz orak ayı ayında kaybettiğimiz, kızıl büyüğümüz, mebusluk ve şehremaneti başkanlığı görevlerinde şehrimize hizmetleri bulunmuş Ulvi Sezal ağabeyin ismini veriyoruz.” dedi.



Share: