İYİ Öğür Ekip Toplantısı

İYİ Tümen Grup Toplantısı

İYİ Öğür Umumi Başkanı Meral Akşener:

“Memur ve emeklilerin maaş artışının yer az yüzde 55 olan asgari ecir kadar olması gerekiyordu”

ANKARA – İYİ Parti Umumi Başkanı Meral Akşener, “Vazifeli ve emeklilerin aylık artışının yeryüzü beş altı yüzde 55 olan minimal ücret büyüklüğünde olması gerekiyordu” dedi.

Partisinin ekip toplantısında konuşan Akşener, hükümetin tutum politikasını eleştirerek, “Kendileri birlikte biliyor kim neymiş iktisadi bir işlemiyor. Şişkinlik canavarı açıklanandan daha çok büyüyor. Sayın Erdoğan, sen kendini yorma. Önümüzdeki 5 ayda senin seçilebileceğin her güneş bulunmayan. Sandıkta senin amacıyla emeklilikten bambaşka almaşık yok. Cumhurbaşkanlığın ızdırap geçti, bari jübilen fena hâlde olsun” dedi.

Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati’nin ÖTV açıklamasına birlikte değinen Akşener, “İktidar artan son aklını birlikte payanda vasıtasız gidecek telaşıyla kaybetmiş durumda. İşin yeryüzü trajikomik tarafı konuştukça saçmalıyorlar, daha bile ağır oluyorlar. EYT ile yıpranmamış tanışan parlayan bakan, ÖTV ile dahi eskimemiş tanışmış. Latifeci tatlıca diyor ki ‘ÖTV’yi indireceklermiş’ dahi araba kıtlığı çektiğimiz amacıyla indirmiyorlarmış. Patronu bay krizle alay malay Edi’yle Büdü gibiler. Kendisi de artık, ‘Türkiye’nin 20 yılı ücretli çalışanların şişkinlik karşısında sunu zinde olduğu, asla ezilmediği yıllar yerine tarihe geçti’ dedi” şeklinde konuştu.

Akşener, görevli ve zor memurların maaşlarına yüzde 30 zam yapıldığını hatırlatarak, “2022 yılında çalışanlar yüksek şişkinlik nedeniyle ağırbaşlı tıpkısı bolluk kaybına uğradılar. 6 ayda bire bir para şişkinliği farkı verilmesi yetmiyor. Pahalılık farkını TÜİK’in makyajlı enflasyonuna göre hesaplarsan refah kaybı tek telafi edilmiyor. Memur ve emeklilerin aylık artışının genişlik az yüzde 55 olan minimal ecir büyüklüğünde olması gerekiyordu. Gördüğü rüyanın ve yaptığı hamasi konuşmaların aksine esnafı, memuru, emekliyi, öğrenciyi, çiftçiyi bu ucube sisteme geçtiğimizden beri enflasyona ezdiriyor. Değme dönem elan fazla açlıkla sınıyor, yoksulluğa itiyor. Bibi milletimize masal anlatmaya bitmeme ediyor. Artık çok beş altı kaldı Sayın Erdoğan” dedi.

Share: