CHP, TBMM’de fezlekelerin görüşüleceği komisyona katılmayacak

TBMM Kanunuesasi ve Türe Muhtelit Komisyonu’nun CHP’li üyeleri, CHP Mebus Yüksek Idareci Başarır ve İYİ Parti Saylav Lütfü Türkkan’ın dokunulmazlık dosyalarının görüşüleceği Anayasa ve Doğruluk Katışık Komisyonu toplantısına katılmayacaklarını açıkladı.

CHP’li üyeler, İYİ Parti Milletvekili Lütfü Türkkan ve CHP Mebus Ulu Yordamlı Başarır’ın dokunulmazlığının kaldırılması amacıyla oylama gerçekleştirilecek alt kurul öncesi Meclis’te matbuat açıklaması yaptı. TBMM Adalet Komisyonu CHP Ekip Sözcüsü ve İstanbul Milletvekili Zeynel Emre, Temel ve Adalet Katışık Komisyonu’nun toplantısına katılmayacaklarını belirterek, “Bizim üzere esas olan halkın iradesidir. Zaman Türkiye Iri Budun Meclisi, balaban bir çevik altındadır. Bu saldırıya karşı benzeri defans altında değiliz. Bütün mümasil çağ içerisinde AK Tümen iktidarının özellikle 2015, 2016 ve 2017’deki anayasa değişikliği ile başlayan süreçte nihai bire bir hedefinin olduğunu görüyoruz. Türkiye’de seçimlere utanmak duymayan ayrımsız nüfuz var. Kompozit Yarkurul üyeleri olarak elan ilk dokunulmazlık dosyaları ile ait yaptığımız toplantıların hepsine katıldık ancak zaman katılmayacağız” dedi.

TBMM Esas Komisyonu CHP Kadro Sözcüsü İbrahim Içten Kaboğlu da 1700 dosya içinden hemen 2’sinin komisyona getirildiğini söyleyip, “Alt Kurul üyeleri yerine dosyaların lacerem geldiğinden bilerek değiliz. Hangi koşullar ayarlandı dahi geldi o dosyalardan agâh değiliz. Esas Komisyonu, çalıştırılmayan bir komisyon. Oyuna gelmeyeceğiz. Temel bağlılığımızı sürdüreceğiz” diye konuştu.

Dokunulmazlığı görüşülecek olan CHP’li Mualla Idareci Başarır ise hakkındaki fezlekenin yüz kızartıcı nedenden düzenlenmediğini belirterek, “Tüyü nakıs yetimin hakkını savunduk. 885 milyonluk hazineyi savunduk. Bizim Mersin’e verilmeyecek hesabımız bulunmayan. Korkmuyorum. Arkadaşlarım ile birlikteyim” dedi.

Share: