İsrail’in Gazze’ye yönelik saldırılarında 44 birey hayatını kaybetti

İsrail’in Gazze’ye müteveccih saldırılarında 44 sevimli yaşamını yitirirken 360 kişi dahi yaralandı. Saldırılarda bir nice yapı güç hasar gördü ve yıkıldı.

Filistin İletişimciler ve Medya Derneği (FİMED), İsrail’in Gazze’ye müteveccih saldırılarında fert kayıpları ve oluşan maddesel hasara ilgilendiren etraflı bilgileri paylaştı. İsrail-Gazze beyninde varılan ateşkesin arkası sıra paylaşılan bilgilerde, 44 kişinin hayatını kaybettiği, 360 kişinin dahi yaralandığı duyuruldu.

Refah kentinde 48 güç yaralanırken, 7 birey yaşamını yitirdi. Eğlek Yunus’ta 6 güç hayatını kaybederken, 30 kişi dahi yaralandı. Halk Wista ve Gazze’bile 131 sevimli yaralandı, 13 hayat hayatını kaybetti ve en çok birey kaybının yaşandığı Şimal Gazze’da 18 emanet yaşamını yitirdi, 151 güç da yaralandı.18 KONUT AĞIZ AĞIZA YIKILDI, 1675 BÖLÜK HASAR GÖRDÜ

Saldırılar, iri çapta maddi hasarı dahi yanında getirdi. Bütün 18 ev saldırılar sonucu ağiz ağiza yıkıldı. 71 ev çetin hasar alarak kullanılmaz arkaç gelirken, 1675 hane bile bölümsel kendisine hasar gördü. Sunma çok konutun yıkıldığı ve hasar gördüğü havza ise Gazze oldu.

Share: