Tayvan Dışişleri Bakanı Wu: Çin, Tayvan işgaline tedarik yapıyor

Tayvan Dışişleri Bakanı Jaushieh Joseph Wu, düzenlediği basın toplantısında, Çin’in Tayvan adası etrafında düzenlediği tatbikatlara müteveccih açıklamalarda bulundu. Wu, Çin’in bu tatbikatlarla Tayvan işgaline tedbir yaptığını belirtti.

Tayvan’ın söz konusu tatbikatları çapkın kınadığını ve bu tatbikatların sorumsuzca olduğunu tamlayan Wu, Çin’in eylemlerinin tıpkısı sonucu olarak bölgesel hazar ve istikrarın da tehlikeye girdiğini rapor etti. Wu, “Çin, Tayvan’ın işgaline yapmak amacıyla askeri tatbikat yapıyor. Tayvan’dahi halkın moralini eritmek üzere geniş yetenekli askeri tatbikatlar ve füze fırlatmalarının birlikte siber saldırılar, dezenformasyon ve ekonomik zorlamalar yapıyor. Tayvan banko diğer ülkelerle ilişkilerini sürdürme ve arsıulusal topluluğa iltihak ve katkıda bulunma hakkına sahiptir. Tayvan halkı bile demokratik hep aracılığıyla kolektif iradesini tabir ika hakkına sahiptir” dedi.

“ÇİN, TAYVAN’I YILLARDIR TEHDİT EDİYOR”

Çin’in Tayvan’ı yıllardır askeri anlamda yıldırma ettiğini belirten Wu, “Çin, Tayvan’ı yıllardır askeri olarak gözdağı ediyor ve çabalarını artırmaya bitmeme ediyor. Bu tıpkısı hakikat. Çin, Tayvan Boğazı üzerindeki mülkiyetini kemiksiz ilan etti. Çin, uluslararası toplumun, Tayvan Boğazı’nın sularında trafik özgürlüğünü ağırbaşlılık altına almaya çalışmaktadır” diye niteleyerek konuştu.

Share: