Türkiye’de bulaşıcı sıfır hastalıklardan ölümlerin 2025’e kadar yüzdelik 25 azaltılması hedefleniyor

Edirne Esenlik Müdürü Uzm. Dr. Mustafa İshak Yıldırım, Türkiye’de geçici sıfır hastalıklardan ölümlerin 2025’e kadar yüzdelik 25 azaltılmasının hedeflendiğini söyledi.

Halk Sağlığı Haftası etkinlikleri kapsamında Edirne İl Esenlik Müdürlüğü tarafından Saraçlar Caddesi’nde stant kuruldu.

Stantta sağlık çalışanları yoluyla vatandaşların gerilim ve şeker hastalığı ölçümleri yapıldı, bilgilendirici broşür dağıtıldı.

Yıldırım, gazetecilere yaptığı açıklamada, Keyif Bakanlığı’nın cümle çalışmalarını umum sağlığını esirgeme ve daha birinci sınıf aynı keyif hizmeti sunarak tafsilatlı ömürlü aynı toplum tesis etmek konusunda kurduğunu söyledi.

Birinci ve ikinci basamaklarda esenlik hizmeti verildiğini belirten Saika, afiyet sisteminin sunu kocaman parçalarından birinin ocak hekimleri olduğunu ve süreğen hastalıkların taranması ve takibinde karı hekimlerinin majör icraat yaptığını vurguladı.

Saika, bulaşan olmayan vakayiname hastalıklardan belde milyonlarca insanın hayatını kaybettiğini anlatım etti.

Kronik hastalıkların önlenmesinde er tanı ve tedavinin önemine değinen Sebep, şunları kaydetti:

“Alelhusus 18 yaşından bilahare senede arz birkaç aynı misil us çevresi, boy-kilo ve tansiyonumuza baktırmamız geçişsiz. Bunun amacıyla karı hekimimize başvurmamız geçişsiz. Alelhusus 40 ve 65 yaşından bilahare kronik önsezi hastalıkları açısından mukteza tetkiklerimizi familya hekimimize başvurarak yapmamız lazım. Kovid-19 bulaşan bire bir çor amma süreğen kalp hastalıkları, süreğen akciğer hastalıkları, obezite ve şeker hastalığı kabil hastalıklar bulaşıcı sıfır hastalıklar.

Bulaşıcı sıfır emraz dünyadaki bildirme önemli ahiret yolculuğu sebeplerinden biri. Sağlık Bakanlığı kendisine geçici olmayan hastalıklardan ölümleri 2025’e kadar yüzdelik 25 oranında budamak kadar hedefimiz var. Bu hedefte sunu cesim düzenek birinci kademe sülale hekimleri. Çokça altın ve kalifiye karı hekimlerine sahibiz. Bizim ricamız vatandaşlarımızın kronik hastalıkları üzere en birkaç tıpkı kere ev hekimlerine başvurmaları ve takiplerini yaptırmaları. Böylelikle elan birinci sınıf ve daha tafsilatlı ömürlü aynı cemiyet oluşturmayı hedefliyoruz.”



Share: