İsrail Başbakanı Lapid: “Türkiye ile ilişkilerin baştan başlaması, bölgesel balans üzere makro bir gelişme”

İsrail Başbakanlık Ofisinden yapılan açıklamada, Türkiye-İsrail arasındaki ilişkilerin düzeyinin ayrımsız nöbet daha tamlık diplomatik münasebat düzeyine yükseltilmesine, iki talih ortada düğme olarak sefirikebir ve başkonsolosların yeniden atanmasına değişmeyen verildiği duyuruldu. İsrail Başbakanı Yair Lapid, “Türkiye ile ilişkilerin yeniden başlaması, lehçe istikrar için muhteşem benzeri gelişme” dedi.

İsrail Başbakanlık Ofisinden yapılan açıklamada, İsrail ile Türkiye beyninde bilcümle diplomatik ilişkilerin baştan kurulduğu ifade edildi. Açıklamada, “Başvekil Yair Lapid’in Ankara’dahi Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ile görüştüğü ülfet ve Reisicumhur Erdoğan ile görüşmesi sırasında varılan mutabakatla İsrail-Türkiye ilişkilerinde sonuç 1 yılda yaşanan müspet gelişmelerin yanında, iki mevki tamlık diplomatik ilişkileri yeniden kurma kararı aldı. Cemaziyelevvel akşam (16 Ağustos) Dışişleri Bakanlığı Umumi Müdürü Alon Ushpiz, Dışişleri Vekil Yardımcısı Sedat Önal ile görüştü ve konuyu sonuçlandırdı. İki mutluluk arasındaki ilişkilerin düzeyinin bire bir defa elan bilcümle diplomatik ilgiler düzeyine yükseltilmesine ve iki ülkenin büyükelçi ve başkonsoloslarının baştan atanmasına karar verildi” ifadeleri kullanıldı.

“İlişkilerin geliştirilmesi, iki devlet halkları arasındaki bağların derinleştirilmesine katkıda bulunacak”

Diplomatik ilişkilerin baştan tesis edilmesinin, Cumhurbaşkanı Isaac Herzog’un Ankara’ya ziyaretinin ve iki ülkenin dışişleri bakanlarının Kudüs ve Ankara’ya aykırı ziyaretlerinden bu yana akıbet 1 yıl boyunca ilişkilerin geliştirilmesindeki müspet gelişmelerin devamı niteliğinde olduğu vurgulandı. Açıklamada, “İlişkilerin geliştirilmesi, iki büyüklük halkları arasındaki bağların derinleştirilmesine, ekonomik, ticari ve kültürel bağların genişletilmesine, bölgesel istikrarın güçlendirilmesine katkıda bulunacaktır” denildi.

“Türkiye ile ilişkilerin baştan başlaması, lehçe abra amacıyla önemli tıpkısı evolüsyon”

İsrail Başbakanı Yair Lapid, “Türkiye ile ilişkilerin baştan başlaması, bölgesel balans için makro tıpkı gelişme ve İsrail vatandaşları üzere çokça kocaman aynı bilgi. İsrail’in dünyadaki konumunu güçlendirmeye bitmeme edeceğiz” dedi.

“İsrail ile Türk halkları arasındaki dostluğu heveslendirme edecek eke tıpkı evolüsyon”

İsrail Cumhurbaşkanı Isaac Herzog dahi iki devlet beyninde ilişkilerin yeniden mecmu kendisine tesis edilmesine müteveccih yaptığı açıklamada, “Türkiye ile kül diplomatik ilişkilerin yenilenmesini ölçüm ediyorum. Bu, konuşu ilişkileri, aykırı turizmi ve İsrail ile Türk halkları arasındaki dostluğu motivasyon edecek koskocaman ayrımsız evolüsyon” ifadelerini kullandı. Herzog, ” Ölçülü Doğu’üstelik mebzul komşuluk ilişkileri ve paydaşlık ruhu hepimiz üzere önemlidir. Cümle inançların mensupları Müslümanlar, Yahudiler ve Hıristiyanlar, tıpkısı arada barış süresince yaşayabilirler ve sürdürmek zorundadırlar” dedi. – LIF AVİV

Share: