Malezya Kraliçesi Iskandariah: “Kapadokya’da gitmek istiyorum”

Cumhurbaşkanı Recep Takbih Erdoğan’ın resmi davetlisi olarak Türkiye’ye mevrut Malezya Kraliçesi Tunku Azizah Aminah Maimunah Iskandariah, Kapadokya’ya hayran kaldığını ve Kapadokya’da sürmek istediğini söyledi.

Kraliçe Tunku Azizah Aminah Maimunah Iskandariah Nevşehir gezisine evvel namına Göreme Kemiksiz Albeni müzesi ile başladı. Nevşehir Valisi İnci Sezer Becel ile birlikte Kapadokya bölgesini gezen Kraliçe, Göreme Örtüsüz Hava Müzesini elektrikli nostaljik açacak ile dolaştı.

Göreme Peyda Hava Müzesinde kâin kiliseleri gezen Kraliçe Tunku Azizah Aminah Maimunah Iskandariah Kapadokya’ya hayran kaldığını ve burada peribacaları ortada yaşamak istediğini söyledi. Peribacaları çokça hoşuna revan Malezya Kraliçesi Tunku Azizah Aminah Maimunah Iskandariah gazetecilerin “Kapadokya’yı bittabi buldunuz?” sorusuna, “Tarihi kendisine bilinen Kapadokya’yı daha öncede müracaat etmek isterim. Ankara’ya haddinden fazla andıran olduğu amacıyla bu dönme Kapadokya’yı gitmek istedim. Hatta keyif yarmak için bire bir yer alıp, burada sürdürmek istiyorum” dedi.

Ece kimi zaman Göreme Zahir Çekicilik Müzesinde kâin turistlere da halk sallayarak selamlaştı. – NEVŞEHİR

Share: