Isparta’da 830 gram doğan bebeklerini 91 gün sonradan kucaklarına aldılar

Isparta’üstelik 830 gram doğan ve 91 gün süren tedavinin ardından sağlığına kavuşarak 3 kilogram 120 grama ulaşan bebek taburcu edildi.

Antalya’dahi hayat dolu ve bala hasreti çekici 7 yıllık evli Flaş-İbrahim Erman çifti, akrabalarının tavsiyesiyle Isparta’daki hususi ayrımsız hastaneye başvurdu.

Daha önce 4 sefer bağan özne Flaş Erman, sonuç hamileliğinin 7. ayında bebeğini dünyaya getirdi. Erman çifti, 830 gram doğan bebeklerine, doktorları Prof. Dr. Hakan Kaya’nın adını verdi.

Gelişimini tamamlayamadığı için hastanede tedaviye alınan “Hakan” çağa, 91 dönme sonraları sağlığına kavuştu. Erman çifti, 3 kilo 120 grama ulaşan bebeklerini ilk kez kucaklarına almanın heyecanını yaşadı.

“Haddinden Fazla şükür o çığlık eyyam geride kaldı”

Yaşadığı mutluluğu gazetecilerle paylaşan Gözde Erman, 3 kez bağan yaptıktan sonraları tüp çağa yöntemini denediklerini söyledi.

Tüp süt kuzusu yöntemiyle aylı kaldıktan 34 bölüm sonra yeniden düşük yaptığını anlatan Erman, “2 kamer sonra katıksız yollardan hamile kaldım. Çocuğumuz olacağını öğrendiğimizde çokça bahtiyar olduk. İlerleyen süreçte bebeğimizde depresyon olduğunu öğrendik. Melik hocamız durumu kontrol altına almaya başladı. Hamileliğin 7. ayında bebeğimle kordon bağında kan sızıntısı olduğu üzere erken doğuma değişmeyen verildi.” dedi.

Doğum sonrası bebeğinden 3 ay ayrı kaldığı belirten Erman, eşiyle birbirlerine destek yerine bu kip süreci atlattıklarını dile getirdi.

Eşinin “Bebeğimizin sana çok ihtiyacı var.” sözünden çok etkilendiğini anlatım eden Erman, “Çok şükür o kötü günler geride kaldı. Esas almak çokça iyice bire bir ihtisas. Bebeğime kavuşup kucağıma ahzetmek tarif edilemez tıpkısı his.” diyerek konuştu.

İbrahim Erman de eşinin gebelik sürecinde nazik teessürat yaşadıklarını fakat tek antlaşma ümidini kesmediğini kaydetti. Erman, babalığın haddinden fazla evire çevire bire bir önsezi olduğunu dile getirdi.

“Ailelerimiz umutlarını hiçbir devir kaybetmesin”

Hastanenin başhekimi Dr. Celalettin Özkan ise keyif durumu bereketli olan bebeğin kontrollerinin devam edeceğini belirtti.

Asıl ağababa adaylarına tavsiyelerde bulunan Özkan, “Ailelerimiz umutlarını tek zaman kaybetmesin, yüce olan zinde tıpkı gebelik süreci geçirip zinde bebekler dünyaya ifham etmek. Esas adayları, hamilelik sürecinde muayenelerini katiyen aksatmamalı.” dedi.



Share: