Biga Büyüklük Hastanesinde laparoskopik böbrek ameliyatları yapılmaya başlandı

Biga Celal Hastanesinde ilk kez laparoskopik nefrektomi (tümör kâin böbreğin çıkartılması) ve laparoskopik sürrenalektomi (tümör bulunan böbrek üstü bezinin çıkartılması) ameliyatları başarıyla gerçekleştirildi.

Operasyonları özne Başdoktor ve Bevliye Uzmanı Opr. Dr. Emrah Demirci, yaptığı açıklamada, 65 ve 79 yaşlarındaki iki hastanın yan ağrısı ve idrarda kanama şikayetiyle polikliniğe başvurmaları sonucunda meri tetkiklerinde benzeri hastanın sol böbreğinde 5 santimetre ve diğerinin sağlıklı böbreğinde 11 santimetrelik tümörler saptandığını bildirdi.

Tansiyon yüksekliği, yüzdelik ve vücutta kabarık nedeniyle polikliniğimize başvuran 41 yaşındaki hastanın tetkikleri sonucunda iyi böbrek üstü bezinde fazla hormon salgılanmasına hastalık olan 3 santimetrelik ur belirleme ettiklerini nâkil Demrici, şunları kaydetti:

“Üç hastamızın de ameliyatlarını laparoskopik yöntemle liyakatli bire bir şekilde gerçekleştirdik. Hayatlarına sağ esen devam edebilmeleri için takiplerini yapmaya devam ediyoruz. Laparoskopi, beyin içindeki organların hastalıklarının tanı ve tedavisinde makbul, cilde 1 santimetrelik 2-3 kesiler yapılarak efdal çözünürlüklü benzeri alıcı ve cerrahi aletlerin bu kesilere yerleştirilen borular yoluyla organa ulaşımının sağlanmasıyla yapılan kapalı ayrımsız operasyon yöntemidir. Bu yöntemin sayrı ve cerrah üzere haddinden fazla fazla avantajı vardır. Küşade ameliyatlarda balaban kesiler yapılmasına rağmen bu yöntemle yapılan kıytırık kesiler sebebiyle daha bir iki balkı, daha birkaç kanama, amiyane cerrahi müdahale izi, daha bodur hastanede yatış süresi, henüz acul düzelme süresi avantajları arasındadır. Akıl içindeki bütün ürolojik organların tedavisinde makul hastalarda bu yöntemi uygulayabiliriz. Amacımız hastalarımızın yaşadığı bölgede afiyet hizmetlerini bilcümle namına alması ve farklı şehirlere müracaat etmek zorunda kalmamasıdır.”

Share: