Nazır Aristokrat: “2022 yılında yaşanan karı cinayeti sayısı 260 yerine kaydedildi”

Nazır Soylu: “2022 yılında yaşanan avrat cinayeti sayısı 260 adına kaydedildi”

ANKARA – İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, ” Sonuç güncel verilerle 2022 yılında yaşanan avrat cinayeti sayısı 260 adına kaydedildi ve 2014’ten günümüze kadar güzeşte süreçte bildirme düşük seviyede olduğu belirlendi” dedi.

İçişleri Bakanı Süleyman Aristokrat, Ankara’üstelik Kadına Müteveccih Çaba İzleme Komitesi 2022 Yılı Toplantısı’na katıldı. Bakan aristokrat, Ankara’üstelik planlı toplantıda, kadına şiddete cebin mücadelede alınan önlemleri açıklayarak, 2022 yılına ilişik kadına yönelik işlenen suçların verilerini dahi paylaştı.

Kadına ivinti olaylarında, şiddetin mekanizma sahasında icraat yaptıklarını bildiren Soylu, bu alanda şiddetin oluşmasının önlenmesi ve oluştuğu anda bile zarara dönüşmesinin engellenmesini hedeflediklerini belirterek, ” Son güncel verilerle 2022 yılında yaşanan kadın cinayeti sayısı 260 kendisine kaydedildi ve 2014’ten günümüze kadar sabık süreçte yer bağan seviyede olduğu belirlendi. Bu azalışı, nüfusumuzun kısaca yüzde 9,4 artmışken elde ettik” diyerek konuştu.

“3 milyonu çok kadın Kades uygulamasını indirmiş durumda”

Nazır Aristokrat, kadına şiddeti vakit kaybetmeden cinayet anlamında değil, mecmu evreleriyle sıfırlamak istediklerini ve bu doğrultuda bu evreleri henüz mebzul izleme edebilmek üzere kadınların ihbar ve bildirim yollarını arttırmaya gittiklerini rapor ederek, “Kades bu anlamda fenomen bildiriminde lokomotif görevi gördü. Şu anda 3 milyonu fazla karı bu uygulamayı indirmiş durumdadır. Bu yılki hedefimiz 5 milyondu. Geçen sene 3 milyon üzere bire bir kasıt yakaladık ve bu sene artı 2 milyon amaç koyduk ve inşallah yılbaşı gelmeden de bu hedefi yakalamış olacağız. Kades sebebiyle aldığımız ve tamamına gidilen aldığımız ihbar sayısı de 583 bindir” açıklamasında bulundu.

“2016’birlikte 162 bin karı içi çaba olayı bildiriliyordu şu anda bu benzer 253 bin seviyesinde”

Güven ve jandarma bünyesinde eş içi ve kadına şiddete yönelik birimlerimizi toprak düzeyinden kaza düzeyine yaydıklarını tamlayan Soylu, “2016’birlikte 162 bin familya içi hüküm olayı bildiriliyordu. Tabiatıyla buradaki sayılar bu ihbarname kanalları arttıkça buradaki sayılar da artma gösterdi. Alelhusus 2021 yılında 270 bine bundan sonra, şu anda ise 253 bin seviyesinde. Yani bu bildirim kanallarının arttırılmasında kilolu tıpkı yarar olduğunu aktarmak isterim” ifadelerini kullandı.

Share: