Icra Vekili Üzüntülü: “Deprem bölgesindeki kalem-1 diyabet hastası çocuklarımız amacıyla ilk etapta 1000 sayı glikoz ölçüm cihazı dağıtacağız”

– Bakan Izdıraplı: “Hareket bölgesindeki çeşit-1 şeker hastalığı hastası çocuklarımız üzere ilk etapta 1000 skor glikoz ölçüm cihazı dağıtacağız”

ANKARA – Sülale ve Toplumsal Hizmetler Bakanı Kükremek Yanık, minval üssü Kahramanmaraş’ın Pazarcık ilçesi olan ve 11 ili etkileyen depremler sonrasında bölgedeki türlü-1 diyabet hastası dallar için önce aşamada bütün 1000 nüsha glikoz ölçüm cihazı dağıtacaklarını açıkladı.

Türkiye’nin iki iri yer sarsıntısı felaketinin yaşadığını ve yaraları sarmaya çalıştıklarını bildiren Vekil Üzüntülü, vatandaşların sağlık hizmetlerine erişimlerini acul benzeri şekilde karşılamaya mücahede ettiklerini ifade etti.

Bu kapsamda yer sarsıntısı bölgesindeki tür-1 şeker hastalığı hastası çocuklara cihazların iletilmesi için çabuk tıpkı şekilde fehamet ve üniversite hastanelerinin bala endokrin bölümleriyle irtibata geçtiklerini tamlayan Bakan Üzüntülü “İlk etapta 792 cihazın çocuklarımıza ulaştırılması için planlamalarımızı yaptık. Cihazların bölgeye ulaşmasıyla gelişigüzel pazartesi günü dağıtımını gerçekleştireceğiz.” dedi.

Bu süreci birlik ve el birliği içerisinde eksiksiz tesanüt duygusuyla atlatacaklarını kaydeden Bakan Kederli, “Bu doğrultuda Nezaret yerine, 11 ilimizi etkileyen depremler sonrasında bölgedeki kalem-1 diyabet hastası çocuklarımız üzere bütün 1000 skor glikoz ölçüm cihazı dağıtacağız. Geriye küsurat 208 cihazı ise sarsıntı bölgesinden ati talepler ve boşaltma olunan illerdeki depremzede çeşit-1 şeker hastalığı hastası ayrıntılar amacıyla kullanacağız” diye niteleyerek konuştu.

Share: