Hosteslikten otobüs kaptanlığına

BARTIN’üstelik yaşayan Serenay Göç (27), kentler arası otobüslerde 9 yıl hosteslik yaptıktan sora E sınıfı yeterlilik alarak direksiyonun başına geçti. 1 yıldır otobüs kaptanı kendisine etkin Kafile, Direksiyonun başına geçtiğimde derdimi, tasamı, seçme şeyimi unutuyorum. Zor olana büyüklüğünde bu işi yapacağım dedi. 1 çocuk annesi Serenay Barhana, 17 yaşından itibaren otobüslerde hosteslik yapmaya başladı. Kafile, 9 yıl hosteslik yaptıktan sonra çocukluk hayalini akdetmek için direksiyonun başına geçmeye karar verdi. Gelişigüzel çalıştığı kaptanların bile desteğiyle otobüs kullanmayı öğrenen ve E sınıfı uzluk alan Kafile, geçen yıl şehirler arası geçici taşıyan firmada otobüs kaptanı namına çalışmaya başladı.

‘EMEKLİ OLANA KADAR BU İŞİ YAPACAĞIM’

Otobüslerde 9 sene hostes koltuğunda oturup, araç-içecek servisi yaptıktan sonradan yiğit koltuğuna geçen ve Bartın- İstanbul, Bartın- Ankara güzergahlarında muvakkat taşıyan Serenay Kafile, Çocukluk zamanlarımdan bu yana otobüs kaptanlığını nikbet ediyordum. Büyük araçlara üstelik ilgim vardı. Hosteslik yaparken bile bu merakım giderek arttı. Yanı Sıra çalıştığım kaptanlardan gözlemleyerek icabında otobüsü bile kullanarak öğrenmeye başladım. İlk otobüs koltuğuna oturduğumda çok heyecanlandım, bunu ego mi yapıyorum, diyerek. Hoşur başarabilirmişiz. Erkekler lacerem aşçılık yapıyorlarsa tığ de onların yaptığı her işi yaparız. Öğrendikten sonradan da çok sevinçli geldi ve ‘Zor olana büyüklüğünde bu işi yapacağım’ dedim. İşimi seviyorum dedi.

‘DİREKSİYON BAŞINDA DERDİMİ TASAMI UNUTUYORUM’

Yolculardan da temas ant bindi aldığını söyleyen Göç, Meslektaşlarımdan de güzelce tepkiler alıyorum, tebrikler alıyorum. Alelhusus yolculuk bittikten sonradan ‘Bizi sen mi getirdin Yolculuk çokça iyiydi’ şeklinde tepkiler veriyorlar ardından bile bu arada fotoğraf çekiyoruz. Kızımı evde bırakıp yola geçmek zor oluyor ama bu hayat kavgası onun üzere filhakika. 4 yaşında haddinden fazla şekerli ayrımsız kızım var, her şeyim onun konusunda yerleşmiş. Direksiyonun başına geçtiğimde derdimi, kederimi, tasamı, gelişigüzel şeyimi unutuyorum. Açıyorum radyomu hele Müslüm Gürses itaat etmek çokça dörtköşe oluyor. Bu şekilde ruhsal gerilim atıyorum diye konuştu.

Serenay Göç’ün çalıştığı turizm firmasının eğitim bilimi yetkilisi Alp Mualla Akgöz üstelik kadınların otobüslerde görev yapmasının Serenay yardımıyla artacağını vurgulayarak, Anne hedefimiz, kadınlara mir yetkilisinden tutun kaptanlığa büyüklüğünde kontenjan boşaltmak. Kadınların ne büyüklüğünde altın olduğu zaten rapor edilemez. Avrat zeybek görünce müşteriler ilk şaşırıyorlar ardından yürek ortamı oluşuyor. Bu bile bizi bahtiyar ediyor dedi.

Share: