Hosteslikten otobüs kaptanlığına

BARTIN’bile zihayat Serenay Barhana (27), kentler arası otobüslerde 9 sene hosteslik yaptıktan sora E sınıfı ustalık alarak direksiyonun başına geçti. 1 yıldır otobüs kaptanı olarak müteharrik Barhana, “Direksiyonun başına geçtiğimde derdimi, tasamı, rastgele şeyimi unutuyorum. Mütekait olana kadar bu işi yapacağım” dedi.

1 bala annesi Serenay Barhana, 17 yaşından itibaren otobüslerde hosteslik yapmaya başladı. Kafile, 9 yıl hosteslik yaptıktan sonra çocukluk hayalini akdetmek üzere direksiyonun başına geçmeye değişmeyen verdi. Birlikte çalıştığı kaptanların birlikte desteğiyle otobüs kullanmayı öğrenen ve E sınıfı uzluk düz Barhana, sabık yıl kentler arası sâri taşıyan firmada otobüs kaptanı adına çalışmaya başladı.

‘EMEKLİ OLANA KADAR BU İŞİ YAPACAĞIM’Otobüslerde 9 yıl hostes koltuğunda oturup, kayıt-içecek servisi yaptıktan bilahare kabadayı koltuğuna sabık ve Bartın- İstanbul, Bartın- Ankara güzergahlarında palyatif haiz Serenay Kafile, “Çocukluk zamanlarımdan bu yana otobüs kaptanlığını düşkünlük ediyordum. Büyük araçlara dahi ilgim vardı. Hosteslik yaparken dahi bu merakım her an arttı. Yanında çalıştığım kaptanlardan gözlemleyerek gerekirse otobüsü de kullanarak öğrenmeye başladım. İlk otobüs koltuğuna oturduğumda çok heyecanlandım, bunu ben mi yapıyorum, diyerek. Siktirici başarabilirmişiz. Rical pekâlâ aşçılık yapıyorlarsa biz dahi onların yaptığı değme işi yaparız. Öğrendikten sonradan bile çokça dörtköşe geldi ve ‘Tekaüt olana kadar bu işi yapacağım’ dedim. İşimi seviyorum” dedi.’DİREKSİYON BAŞINDA DERDİMİ TASAMI UNUTUYORUM’Yolculardan da değme devir bindi aldığını söyleyen Barhana, “Meslektaşlarımdan üstelik fena hâlde tepkiler alıyorum, tebrikler alıyorum. Özellikle seyahat bittikten sonradan ‘Bizi sen mi getirdin? Seyahat haddinden fazla iyiydi’ şeklinde tepkiler veriyorlar arkası sıra dahi beraber ışık çekiyoruz. Kızımı evde bırakıp yola geçmek edisyon oluyor amma bu hayat kavgası onun üzere zaten. 4 yaşında çokça lezzetli aynı kızım var, her şeyim onun konusunda oturmuş. Direksiyonun başına geçtiğimde derdimi, kederimi, tasamı, temas şeyimi unutuyorum. Açıyorum radyomu hele Müslüm Gürses dinlemek çokça dörtköşe oluyor. Bu şekilde stres atıyorum” diyerek konuştu.Serenay Barhana’ün çalıştığı turizm firmasının eğitim yetkilisi Yiğit Ulvi Akgöz bile kadınların otobüslerde fariza yapmasının Serenay yardımıyla artacağını vurgulayarak, “Temel hedefimiz, kadınlara satma yetkilisinden tutun kaptanlığa kadar kontenjan boşaltmak. Kadınların ne büyüklüğünde değerli olduğu zaten anlatım edilemez. Karı kabadayı görünce müşteriler geçmiş şaşırıyorlar peşi sıra cüret ortamı oluşuyor. Bu birlikte bizi mutlu ediyor” dedi.

Share: