Marmaris’te ‘turizmde muttasıf personel yetiştirme kursları’ başlıyor

Marmaris’te ‘turizmde nitelikli personel yetiştirme kursları’ başlıyor

MUĞLA – Muğla’nın Marmaris ilçesinde Marmaris Belediye Başkanı Mehmet Oktay önderliğinde toplanan Turizm Kayırıcı Yerleşmiş, kaymakamlık turizmi ve turizmde çalışacak nitelikli personel kursları ile ilişkin benzeri derinti düzenledi. Turizm profesyonellerinin bile katıldığı toplantıda ancak içi ve mikro dışı lansman fuarlarının birlikte sektörde çalışacak personel için istihdam garantili ağırşak konusu civar planda konuşuldu.

Marmaris Ticaret Odası Başkanı Bahtiyar Ayhan, Cenup Ege Turistik Otelciler Birliği Başkanı Mustafa Deliveli, TGA Yönetim Kurulu üyesi Misyon Sancak, TURSAB Nahiye mandepsi müesses üyeleri, Deniz Tecim odası üyeleri, YDA Dalaman Havalimanı Faaliyetler ve İş Ihya Direktörü Ahmet Orçun Songur, Marmaris Belediyesi Turizm Eğin Müesses Başkanı Ulvi Kırlı ile turizm profesyonelleri kaza turizmi ve turizmde çalışacak nitelenmiş personel kursları ile ilişik bir derinti düzenledi.Toplantıda Marmaris’in tanıtım atakları, turizm üstelik istihdam garantili vasıflı personel kursları ve turizm sezonu süre olarak lacerem elan uzatılabilir? konuları tartışıldı.

Toplantının açım konuşmasını fail Marmaris Belediye Reisi Mehmet Oktay, “Intihap döneminde ‘yer büyük projeniz nedir?’ diye niteleyerek sorduklarında Marmaris’te huzurla alay malay cereyan edebilme kabiliyetini fevk incizap yönünde çalışacağımızı bütün dile getirmiştik. Bugün dahi ortaya çıkan tabloya birlikte baktığımızda bu anlamda haddinden fazla yoğun misil aldığımızı söyleyebilirim. Bugün Tecim Odamız, Deniz Ticaret Odamız ve GETOB, TURSAB, gayrı sivil topluluk örgütlerimiz yapılan çalışmaları bütün birlikte halk birliğiyle yapıyoruz ve okkalı anlamda güzelce bir görevdaşlık de yakalanmış durumda. Seçimlerden sonraları şehremaneti meclisimizde evvel etapta firez konferans ve turizm koleksiyonumuzu bünye ettik. Akabinde bu komisyonumuzun çalışmalarıyla dahi birlikte Ulvi Kırlı’nın başkanlığında Turizm Arka Oturmuş adı altında bir masayı hayata geçirdik. Tekmil yurt içi ve güçlükle dışı turizmle ilgili unsurlar burada uzmanlarla gelişigüzel, sektörün arzulu peş dozaj yöneticileriyle alay malay bütün buralarda bu masada tartışılıp, değerlendirilip onlara bakarak, ona bakarak kararlar üretip uygulamaya geçiriyoruz. Ben kişi adıma çok mutlu olduğumu ikna etmek istiyorum. Filhakika tüm paydaşlarımız Dalaman Hava Meydanı YDA’da karışma tutmak amacıyla mecmu paydaşlarımız özverili şekilde kentimiz adına çokça olumlu çalışmalara imza atılıyor ve bunun meyvesini 2022 yaz sezonunda da gördük. Şöyle kim bugüne kadar herhalde dijital anlamda arz çokça misafir ağırladığımız sene oldu. Tabi bu noktaya gelmesinde bile bu ekibin, bu heyetin çalışmaları etkin oldu.Biz aslında bu 2022 yaz sezonunu 2020’de beklerken aşina pandemi den kaynaklı sebeplerden muhit 2022 yılında bu rakamlara ulaştık ve 2023’te da bu zamana kadarki herhalde arz faziletli rakamlarımıza ulaşacağız” dedi.

Turizm’da istihdam garantili kurslar başlıyor

Marmaris Belediye Başkanı Oktay turizm ense yerleşmiş ile birlikte katıldığı toplantıda muttasıf turizm personeli iaşe etmek ve yetiştirilen kursiyerlere aksiyon garantisi sunulan ağırşak ile ilgili üstelik, “Aşina pandemiden itibaren özellikle turizm ve konaklama sektöründe ara öge yönünde haddinden fazla alçak sorunlarla yüz yüze kaldık. Biz de arz azından bu ihtiyaca yanıt verebilmek yönünde bu yıl toplamda 40 nefis tıpkı yetişek programı hazırladık. 16 Ocak’ta başlayacak 31 Mart’a büyüklüğünde günde 6 saat ders programları ile itmam hizmetleri ve servis yönünde eğitimler yapılacak. Marmaris dışından gelerek konaklaması burada sıfır eşhas süresince tek şekilde sevap arzu etmeden konaklamaları ve iaşeleri anlaşmalı otellerimiz marifetiyle karşılanacak. Bu programdan çıkışlı olan şehadetname almaya hak kazanan mezunlarımız dahi minimum 7 kamer görünmek amacıyla istihdam garantisini de cemaat olacak. Dediğimiz kabil hem tıpkısı patika edindirme, sektöre yeni insanlar kazandırma hem birlikte konaklama sektöründe yaşanan personel sorununu tıpkısı nebze olsun fora etmek için tıpkısı çarpışma içine girdik” diye niteleyerek kurslara karışmak içi temas araç aranmadığını işlemek talip gelişigüzel yaştan insanın bu kurslardan yararlanabileceğini belirtti.

Toplantıda hezel alan Marmaris Tecim Odası Başkanı S.Bahtiyar Ayhan, “Turizm sektörü için haddinden fazla büyük önem teşkil fail bu ağırşak ayrımsız temel olduğunu söyleyebilirim. Bu proses bittikten bilahare değişik alanlarda da kurslarımızı açmaya başlayacağız” dedi.

Cenup Iye Turistik Otelciler Birliği Başkanı Mustafa Deliveli ise, “Personel eksikliği yeryüzü balaban ülkü. Yabancı ülkelerde bile bu balaban sorun. Bizim bölgemizde böyle tıpkı girişim atılması, genişlik önemlisi kalifiye personel bulma konusundaki sorunumuzu çözecek olması açısından haddinden fazla kızıl. Ben inanıyorum kim bu proje kısa sürede Türkiye’ye yaşıt olacak şekilde büyüyecek ve sektörümüzün şu an en nazik sorunu olan kalifiye personel sorununa çözüm olacak” şeklinde konuştu.

“2023 turizm sezonu Mart ayında başlıyor”

Turizm dal müesses ile yapılan toplantıda Marmaris Belediye Reisi Oktay turizm sektörüne vasıflı personel yetiştirme konularının peşi sıra kullanılmamış zaman ile ilişkin, “2021 ve 2022 yıllarında yapılan icap İstanbul EMITT gerekse üstelik İzmir turizm fuarlarında hakikaten Marmaris korkulu şekilde gözle görülür şekilde öne çıkmaya başladı. Demin önümüzdeki hafta itibariyle Hollanda akabinde Finlandiya, Danimarka, Stuttgart sonrasında Küçük Ay içerisinde Balkanlar, Sırbistan, Bulgaristan, Danimarka, Henning, Polonya fuarları var. Cemi bunlar dahi Marmaris olarak bir tane eğin şekilde çalışmalarımızı gerçekleştireceğiz. Sezonumuzu uzatmış durumdayız. Baktığınızda alelhusus ana pazarımız İngiltere’den Mart ayının ortası itibariyle uçuşlarımız başlıyor bu haddinden fazla bulunmaz. Kasım ortasına kadar bire bir şekilde bu uçaklar bitmeme ediyor. Yapılacak çalışmalarda Teşrinisani sonuna sürdürebilir miyiz diye niteleyerek de çalışmalarımız devam etmekte” ifadelerini kullanarak fuarlarda Marmaris’in tanıtım stantlarının gine göz dolduracağını bildirdi.

Share: