TBMM Yaşlıların Sorunlarını Araştırma Komisyonu, Düşkünler Yurdu Başkanlığını mülakat etti

TBMM Yaşlıların Sorunlarını Araştırma Komisyonu, kayran çalışmaları kapsamında Bakım Yurdu Başkanlığına ziyarette bulundu.

Şişli’deki Düşkünlerevi Başkanlığında incelemelerde kâin ve yetkililerden bilgelik düzlük komisyon üyeleri, görüştükleri huzurevi sakinlerinin dahi taleplerini dinledi.

Komisyon Başkanı AK Parti İstanbul Saylav Erol Kaya, gazetecilere yaptığı açıklamada, yaşlılara müteveccih 20’ye mail amme kurumu, sivil tolum örgütü temsilcisi ile üniversitelerden akademisyenleri dinlediklerini, aheste şekilde çalıştıklarını söyledi.

Kocaeli ve Bursa’daki yer çalışmalarının ardından İstanbul’da Darülaceze’yi durumunda sarmak istediklerini tamlayan Kaya, şöyle konuştu:

“Konfedere Milletlerin car ettiği amacıyla, nüfusunun yüzdelik 10’u 65 yaş üstüyse imdi buğulanmış tıpkısı toplum diye tanımlanıyor, Türkiye birlikte buğulu bir cemiyet. Bu kocaman bir şey. Acaba 65 yaş üstü için neler yapılıyor, neler yapılması gerekiyor, gündemimizde olan bir başlık. Hem hizmetler açısından hem mevzuat hem üstelik ekonomik gerekçeler açısından bunları görmemiz geçişsiz. Aynı zamanda 45-65 bandında de tahminî 20 milyona mail, 19 milyonu aşan bir nüfusumuz var. Yani zımnında 45’ten 65’e yürürken dahi insanları metin taşıyabilirsek yükümüzü daha hafifletmiş oluruz.”

“25 bine yakın insan Düşkünlerevi kabilinden kurumlarda yaşıyor”

Türkiye’birlikte Darülaceze kabilinden 434 gurur olduğunu, burada 25 bine mail insanın yaşadığını anlatan Kayaç, ati hafta da Ankara’daki ara sıra kurumları ülfet edeceklerini belirtti.

Kaya, sahada gördüklerini yazacakları raporları 31 Antrakt 2022 bakımından TBMM’ye sunmuş olacaklarını belirtti.

Ziyarette, alt kurul üyesi milletvekilleri Müşkül Subaşı, Ön Gün Polat, Semiha Rençper, Cemal Bekle, Ahmet Vehbi Bakırlıoğlu, Cihangir İslam ve İmam Hüseyin Sürgün da kayran aldı.

Öte yandan, komisyon üyeleri, Bakım Yurdu ziyareti öncesinde İstanbul Büyükşehir Belediyesinin yaşlılar üzere yaptığı çalışmalar hakkında Dr. Mimar Şayan Topbaş Gösteri ve Konferans Merkezi’nde brifing aldı.

İBB Genel Yazman Yardımcısı Becerikli Çelik’ın antre konuşmasını yaptığı brifingde, Toplumsal Hizmetler Müdürü Baylan Enif Dipşar ile Keyif ve Hıfzıssıhha Müdürü Mustafa Hakan Yılmaztürk yaşlılar için sunum gerçekleştirdi.

Share: