Hemşireler, Ankara’da Şahıs Hakları İçin Mitingde Buluştu.

Hemşireler, kişi haklarının iyileştirilmesi talebiyle Ankara Anıtpark’ta toplanarak miting yaptı. Türk Hemşireler Derneği (THD) Başkanı Azize Süvari Özbaş, “Bacı maaşlarının yegâne kalemde emekliliğe yansıyacak ve yetersizlik sınırının üstünde olacak şekilde düzenlenmesini, takı ve mobbingden mesai ortamlarımızın arındırılmasını, tayin muntazır hemşirelerin tıpkı zaman önce atanıp hemşire açığının kapatılmaya çalışılmasını, Keyif Bakanlığı’nda Hemşirelik Ofis Başkanlığının gine oluşturulmasını, hemşirelik mesleğini ilgili seçme kalem değişmeyen verici ve siyasa pozitif mekanizmada hemşirelerin da yer almasını arzu ediyoruz” dedi.

Türk Hemşireler Derneği (THD), zaman Ankara Anıtpark’ta “İnsanca süregelmek ve neşelendirmek için bayram hemşirelerde” sloganıyla miting düzenledi. Ülkenin dört bir yanından mevrut hemşireler, “Hemşirelik kanunu var, hemşirelik bulunmayan” mukayyet pankart ve “Hemşire yaşatır”, “Yurttaş hakkını alsın ona hemşire baksın”, “Sözümüz var ıstırabı hafifleteceğiz”, “Yoksulduk, kısır kalmaya razıydık, aç kaldık”, “Hemşireyi hemşire yönetir, hemşire eğitir”, “Hemşirenin hakkı mahşere kalmasın”, “Alamet arası 14 ikmal fark” kayıtlı dövizleri taşırken; “Önce topluluk geçmiş afiyet önce züğürt”, “Öğrencinin emeği sömürülemez”, “Say burada hakkımız nerede, düzentileme burada aylık nerede”, “Cebe değil, sağlığa motivasyon” ve “Bacı giderse hep çöker” sloganları attı.

THD Başkanı Azize Atlı Özbaş, mitingde şu konuşmayı yaptı:

“HEMŞİRELİK HİZMETLERİNİ HEMŞİRE ELİYLE YÖNETEBİLMEMİZİN UĞRUNDA ENGELLER VAR”

“Toplumumuzun adalet ettiği güvenli ve birinci sınıf bakımı sunmak, insani seyretmek ve neşelendirmek istiyoruz. Fakat önümüzde engeller var. Bu engellerin kaldırılması üzere hemşireler olarak yıllardır uğraş ediyoruz. Ancak sesimiz duyulmuyor, bizim elimizle verilen hizmetlerde emeğimiz görülmüyor. Bize müteveccih kararlar bizsiz alınıyor. Üniversitelerimizde nitelikli hemşireler yetiştirilmesinin uğrunda engeller var. Toplumumuzun sağlığını yardımcı ve geliştirici hizmetlerde vadi almamızın uğrunda engeller var. Halkımızın sağlığını, hastamızın güvenliğini sağlayıcı koşullarda çalışmamızın önünde engeller var. Hemşirelik bakımını bacı eliyle sunabilmemizin uğrunda engeller var. Hemşirelik hizmetlerini hemşire marifetiyle yönetebilmemizin önünde engeller var.

“KAVI EKONOMİK KOŞULLAR ALTINDA EZİLİYORUZ”

Bunaltıcı say koşulları altında eziliyoruz. İş yerlerinde bastırık ve mobbing altında eziliyoruz. Yoksulluk sınırından dahi çok ırak maaşlarımızla, zorlu iktisadi şerait altında eziliyoruz. Emekliliğe yansımayan dört parçalı maaşla, süresiz sözleşmeli kadrolarla, görev tanımımız dışında çalıştırılma baskısıyla, eğreti görevlendirmelerle, temas aktarılma apayrı kliniğe yapılan sözlü görevlendirmelerle, tehditlerle, verilmeyen yönetsel izinlerle, ödenmeyen lüzum nöbetleriyle, meslek unvanımız, iş alanlarımızın diğer çalışanlara dağıtılarak, mesleğimizle, bizimle, toplumumuzun sağlığı ile ilişik kararlarda bulunmayan sayılarak, ayrıştırılarak, namevcut sayılarak, görmezden gelinerek, şiddete maruz kalıyoruz. İnsanca yaşayamıyoruz. Mıhlı kalamıyoruz, zinde kılamıyoruz.

“ÖĞRENCİMİZE AŞINDIRMAK SAĞLAYAMIYORUZ, SERVİS SAĞLAYAMIYORUZ, SİGORTA YAPTIRAMIYORUZ”

Hemşire olmayan talim üyeleriyle, abla olmayan fakülte, meslek yöneticileriyle 200-300 yabanlık sınıflarla, amfiye öğrencinin kafası sığsın yeter diyen rektörle, mektepli kabul etmeyen klinik yöneticileriyle kalifiye bacı yetiştiremiyoruz. Hemşirelik öğrencisi çalıştığı hastanede aşindirmak birlikte yiyemiyor. Klinik aplikasyon amacıyla şifahane sayrılarevi gezerken, yol parası bile bulamıyor. Öğrencimize aşindirmak sağlayamıyoruz, servis sağlayamıyoruz, sigorta yaptıramıyoruz. 23 yaşında çoluk çocuk birey borç ile başlıyor. Kimliksizleştiriliyoruz, takkadak hemşireler değil, bilcümle esenlik çalışanları kimliksizleştiriliyor. Hemşire sıfır çalışanlar, bacı namına çalıştırılıyor. Yerine ‘fiilen hemşirelik yarmak’ deniyor. Hemşire diplomasına cemaat sıfır bire bir çalışana bittabi fiilen hemşirelik yaptırırsınız? Eğitimini almadığı, yasalı namına yetkilendirilmediği işi, uygulamaları nasıl yaptırırsınız? Mevzuatı şüphesiz namevcut sayarsınız. Kabul etmiyoruz, kanıksamıyoruz, normalleştirmiyoruz. Beniz binden fazla abla tayin beklerken, çok mesailerle, çetin çalışma koşulları altında, muallel personelle çalışıyoruz. Hastamızın güvenliğini sağlayamıyoruz.

“DÖRT PARÇADA VERİLEN HEMŞİRE MAAŞLARININ EMEKLİLİĞE YANSIYAN KISMI ÇABUCAK 6 BİN TL”

Bugün yokluk sınırı; 24 bin 185 TL, Darülfünun mezunu aynı hemşirenin maaşı 12-13 bin. Maaşlarımız verimsizlik sınırına yaklaşmıyor. Dört parçada sunulan bacı maaşlarının emekliliğe yansıyan kısmı hoppadak 6 bin TL. Parafin ıslahat denerek bize sunulan heveslendirme yönetmeliği, sağlığı değil hastalığı isteklendirme ediyor, hasta üstünde ne kadar haddinden fazla girişim yaparsan o kadar dünyalık kazanırsın, ne kadar çok sökel gelirse hastaneye o büyüklüğünde haddinden fazla alırsın, hastaya değil, el işi odaklan diyor. Keyif çalışanı ile hastayı, doktorla doktoru, hemşire ile hemşireyi, doktorla hemşireyi, bilcümle keyif çalışanlarını yüz yüze getiriyor. Masalarda hastanın tedavisi değil, puanın elbet dağıtılacağı konuşuluyor. Teşvik, hastayı, hemşireyi, keyif çalışanını, insanı, emeği görmüyor. Bizler bu bütün içre mutsuzuz. 8 bin 275 hemşireden yüzdelik 76,3’ü mesleğini apayrı bir ülkede ayırmak istiyor. Yarısından ilavesi sürece başladığını söylüyor. Müracaat Etmek isteyen hemşirelerin 900’e yakını efdal lisansı olan hemşireler, 200’den ilavesi doktoralı.

“HEMŞİRE MAAŞLARININ BIRICIK KALEMDE EMEKLİLİĞE YANSIYACAK VE YOKLUK SINIRININ ÜSTÜNDE OLACAK ŞEKİLDE DÜZENLENMESİNİ KÂM EDİYORUZ”

İnsanca varagelmek ve neşelendirmek için taleplerimiz var. Halkın sağlığını riske atan, hisse senedi barışını bozan, hemşirenin emeğini namevcut sayan, motivasyon ve buna eş yekpare uygulamalardan vazgeçilmesini, hemşire maaşlarının yegâne kalemde emekliliğe yansıyacak ve fukaralık sınırının üzerinde olacak şekilde düzenlenmesini, hemşirelik mesleğinin, hemşirelik eğitimi almayan çalışanlara yaptırılmasının önüne geçilmesini, hemşirelerin baş döndürücü hisse senedi yükü, detaylı faaliyet saatleri, fariza tanımı dışında işlerin yaptırılması, hemşirelik mevzuatının bulunmayan sayılması üzere sahada yaşanan sorunlara yönelik aranjman ve denetim yapılmasını, yöneticilerin keyfi kararlarından, külfet ve mobbingden iş ortamlarımızın arındırılmasını, çalışanın korunmasına müteveccih aranjman ve denetleme yapılmasını, sözleşmeli becerikli uygulamasından vazgeçilmesini, hemşirelik hizmetlerinin abla yöneticiler yoluyla yönetilmesine yönelik tensikat yapılmasını, atama muntazır hemşirelerin ayrımsız dakika önceki atanıp hemşire açığının kapatılmaya çalışılmasını, emeklilerimize insanca yaşayabilecekleri ücretlerin ödenmesine müteveccih aranjman yapılmasını, Afiyet Bakanlığı’nda Hemşirelik Ofis Başkanlığı’nın tekrar oluşturulmasını, Türk Hemşireler Birliği’nin kurulmasını, hemşirelik fasıl/medrese/yüksekokullarının açılması amacıyla muktezi minimum akademisyen niteliğinin sadece hemşirelik alanında ehlivukuf öğretim üyesi olacak şekilde baştan düzenlenmesini, ehlivukuf hemşirelik uygulamasına müteveccih çalışmaların tıpkısı an önce başlatılmasını, toplumun sağlığını ve hemşirelik mesleğini ilgilendiren temas nev değişmeyen donör ve yöntem yapıcı mekanizmada hemşirelerin de düzlük almasını arzu ediyoruz.”

Share: