Kuduz vakaları ile mezkûr ilçede belediye başkanı ilk defa konuştu!

Adilcevaz ilçesine mecbur Göldüzü köyünde yaklaşık 10 ahit önce çıkmaz köpeklerinin saldırısına uğrayan P.E. (10) ve M.E. (12) yaralanmıştı. Ankara Hacettepe Üniversitesi Hastanesine irsal edilen ve tedavileri burada devam fail hastalardan P.E. bu aktarılma sabahleyin saatlerinde taburcu oldu. Uçakla Muş Havalimanı’na, oradan dahi karayolu ile ilçeye gelen P.E., yakınları aracılığıyla karşılandı. Okula giderken köpek saldırısına uğradığını anlatım fail P.E., “Beni Ankara’ya gönderdiler. Benim afiyet durumum gani. Fakat haddinden fazla üzgünüm arkadaşım M.E.’nin esenlik durumu ferah değil” dedi.

“KOMŞUMUN ÇOCUĞUNA ÜZÜLÜYORUM”

P.E.’nin babası Mahkum Ergün, “Benim çocuğum tıpkısı hafta önce kapik saldırısına uğradı. Önceki Adilcevaz Onkoloji Hastanesine götürdüm orada Ankara’ya irsal ettiler. Hacettepe Üniversitesi Hastanesinde tedavimiz bitikten sonraları bu çağ taburcu olduk. Çocuğumun keyif durumu iyi amma komşumun çocuğuna üzülüyorum. Allah’tan şifalar diliyorum” dedi.

“ŞÜKÜR KAVUŞTUK”

P.E.’nin amcası Fatih Ergün, “Çok şükür yeğenime kavuştuk. Temennimiz odur kim komşumuzun çocuğu bile yeğenim gibi sağlığına kavuşur inşallah. Bizim köyümüz balaban ve yüzlercesi öğrencisi var. Korkudan okuluna gidemiyorlar. Başı boş köpeklerin tıpkısı zaman önce toplatıp efsanevi barınaklarına göndermelerini kâm ediyoruz” dedi.

“ÇALIŞMALARI BAŞLATTIK”

Konuyla ilgili açıklama özne Adilcevaz Belediye Başkanı Necati Gürsoy, “Belediye olarak ilçemizdeki sahibiz başı gereksiz köpeklerinin hem ilkah hem dahi vasektomi yapıyorduk. Bu olaydan sonra arkalama amaçlı gelmek amacıyla Kaymakamımızın talebi konusunda köylerde de ilkah ve kısırlaştırma çalışmaları başlattık. Şuanda ilçemizde haddinden fazla miktarda maalesef başı abes hayvan var. Yeniden personellerimizi seferber ettik” dedi.

Share: