Malatya haberi… Malatya’nın yöresel ürünleri Sultangazililerle buluştu

Malatya’nın yöresel ürünleri Sultangazililerle buluştu

İSTANBUL – Sultangazi’birlikte düzenlenen Dernekevi Ürün Günleri, Malatya Arapgir Üzüm Festivali’yle başladı, vatandaşlar festivale korkulu ilgi gösterdi.

Sultangazi Belediyesi, Arapgir Belediyesi ve Malatya Dernekler Federasyonu marifetiyle bu yıl 3’üncüsü düzenlenen ‘Malatya Yöresel Ürün Günleri ve Arapgir Üzüm Festivali gerçekleştirilen törenle başladı. Sultangazi Belediye Başkanı Av. Abdurrahman Dursun ile haddinden fazla sayıda vatandaşın katıldığı festivalde Arapgir üzümünün birlikte kayısı, mor fesleğen üzere ürünler stantlarda yerini aldı. Komutan Dursun ve katılımcılar stantları gezerek, ürünleri inceledi. Festivalde vatandaşlar Malatya’ya saf mor reyhan çayı, kayısı döneri, peynir ve dernekevi yemekleri tatma fırsatı birlikte bulurken vatandaşların ilgisinin okkalı olduğu görüldü.

“Şehirleri tanıtmaya himmet ediyoruz”

Sultangazi Belediye Reisi Abdurrahman Dursun, “Sultangazi’üstelik dernekevi günlerimizin startını veriyoruz. Seçme sene Sultangazi’üstelik dernekevi günleri ve bu etkinlikleri devam ettiriyoruz. Zaman bile Malatya’yla Arapgir Üzüm Festivali’yle Sultangazi’da bu yöresel günlerin startını vermiş olduk. Sultangazi’birlikte hemşerilik berenarı alçak, Anadolu’nun fena hâlde insanlarının buluştuğu, pir tıpkı coğrafyada, 550 bin insanın yaşadığı bire bir coğrafyadayız. Memleketlerinden buraya büyüklüğünde geldiler. Örf ve adetlerinden, gelenek ve göreneklerinden kopmasınlar diyerek şehirleri tanıtmaya çaba ediyoruz. Zaman Zaman gastronomisini tanıtıyoruz ara sıra kültürünü, turizmini, folklorünü tanıtmaya mücahede ediyoruz. Değişik konserlerle yine şehirde yaşayanları bahtiyar etmeye gayret ediyoruz” şeklinde konuştu.

“2 ay süresince buradayız”

İnsanların sosyalleşmesi üzere etkinlikler gerçekleştirdiklerini söyleyen Sultangazi Şehremini Dursun “İstiyoruz ki çok şükür pandemi dönemini atlattık. Toplumsal ağıl gelsinler, birbirlerini görmeyenler, uzun süredir birbirleri ile selamlaşmayanlar bugünde benzeri araya gelsinler. Dostluklarını pekiştirsinler ve bu çerçevede evire çevire icraat yapıyoruz. Bugün az buçuk geçmiş tabir ettiğim kabilinden Malatya’yla başladık. Rize, Trabzon, Sivas, Bitlis, Kastamonu hakeza bitmeme edeceğiz. Tahminî 2 kamer boyunca bu alanda lokal günlerimiz bitmeme edecek, Sultangazi’de kıvrak herkesi buraya Sultangazi Etkinlik Alanı’na, Atatürk Bulvarı’na davet ediyoruz. Hem yörelerini görsünler, hem dahi farklı farklı yöreleri görsünler, onları öğrensinler. Onların kültürünün elbet olduğunu hissetsinler diye bu çalışmalara bitmeme ediyoruz. İnşallah 2 ay süresince buradayız” dedi.

Share: