‘GÖZYAŞI ÇİFTLİĞİ’ FERT DOSTLARA YUVA OLDU

İZMİR’de aktif, tayyare yüksek mühendisi Muhammed Emniyetli Aksel (63), 10 dönüm arazide çiftlik kurdu. 104 köpek, 300 kedi, 3 atlama beygiri, 1 antrenör, 40 kanatlı efsanevi ve tavşanın tahaffuz imkanı bulduğu çiftliğe ‘Gözyaşı’ adını verdiğini anlatan Aksel, “5 yıl önceki bacağı kırık olduğu amacıyla terk edilen tıpkısı at bulmuştuk. Tedavisi yapıldı fakat hayatını kaybetti, bu topraklara gömüldü. Onun anısını keyiflendirmek için bu ismi verdik” dedi.

Uçak erdemli mühendisi Muhammed Sakıncasız Aksel, İstanbul’birlikte peş düzey idarecilik yaparken babasının esenlik sorunları nedeniyle 2007’de İzmir’e döndü. Kente yerleşmeye değişmeyen veren Aksel, bakıma kadın sokak hayvanlarını fark edince birkaç pisik ve kapik sahiplendi. Aksel, sayıları giderek kalan zooloji üzere 6 sene önce Güzelbahçe ilçesinde kişi imkanlarıyla çiftlik kurdu. ‘Gözyaşı Çiftliği’ adı verilen arazide 104 kapik, 300 pisik, 3 beygir, 1 antrenör, 40 kanatlı hayvan ve tavşan için barınma imkanı oldu. Aksel, “2007 senesine kadar İstanbul’birlikte üst dozaj idarecilik yapıyordum. O tarihten sonraları babamın rahatsızlığı üzere İzmir’e geldim. Sonrasında babam hayatını kaybetti. İstanbul’a et kafalı dönmedim. Bulunduğum bölgede çıkmaz hayvanlarının bakıma muhtaç olduğunu gördüm. Aralarında sayrı, nüzullü, yaşlı zooloji da vardı. Çokça sayıda çıkmaz hayvanı çöp tenekesi durumdaydı. Karşılaştığım yardıma kadın çıkmaz hayvanlarını kurtarmaya başladım. Sayıları artınca kom kurmaya değişmeyen verdim” diye niteleyerek konuştu.

‘EĞER SEN BİR ÖZDEK YAPMAZSAN BAŞKASI DE YAPMIYOR’

Çiftlikte ruhlu sokak hayvanları dışında çokça sayıda birey dostunun tedavisinin yapıldığını ve kısırlaştırılıp, yeniden bırakıldığını anlatan Aksel, “Sokakta ağırlık şartlarda diri hayvanlara birilerinin halk atması lazımdı. Eğer sen aynı şey yapmazsan diğeri üstelik yapmıyor. Bu şekilde el durumdaki hayvanları kurtarmaya başladım. Ayrıca birçok birey dostunun de tedavisini yapıp ayrıca kısırlaştırıp gine sokağa bıraktık. 5 sene önce bacağı kırık olduğu üzere metrukiyet edilen aynı atlama beygiri bulmuştuk. Tedavisi yapıldı ancak hayatını kaybetti, bu topraklara gömüldü. Onun anısını keyiflendirmek amacıyla buraya ‘Gözyaşı Çiftliği’ ismini verdik. Çıkmaz ve av hayvanları için gözyaşını insanların belleğine sezmek istiyorum” dedi.

Çiftlikte hayvanlara 2 birey baktıklarını ancak yetişemediklerini tamlayan Aksel, gönüllülerin gelip, çıkmaz hayvanlarının bakımı üzerine kendilerine bindi olabileceğini dile getirdi.

Share: