‘GÖZYAŞI ÇİFTLİĞİ’ DUYGUSAL DOSTLARA YUVA OLDU

İZMİR’de güçlü, uçak faziletli mühendisi Muhammed Emin Aksel (63), 10 dönüm arazide kom kurdu. 104 köpek, 300 kedi, 3 beygir, 1 koç, 40 kanatlı efsanevi ve tavşanın barınma imkanı bulduğu çiftliğe ‘Gözyaşı’ adını verdiğini anlatan Aksel, “5 yıl evvel bacağı kırık olduğu amacıyla ayrılma edilen tıpkı atlama beygiri bulmuştuk. Tedavisi yapıldı fakat hayatını kaybetti, bu topraklara gömüldü. Onun anısını keyiflendirmek üzere bu ismi verdik” dedi.

Uçak faziletli mühendisi Muhammed Emniyetli Aksel, İstanbul’bile art dozaj yöneticilik yaparken babasının keyif sorunları zımnında 2007’de İzmir’e döndü. Kente yerleşmeye değişmeyen veren Aksel, bakıma muhtaç çıkmaz hayvanlarını ayırt edince beş altı pisik ve köpek sahiplendi. Aksel, sayıları anbean mütezayit hayvanat üzere 6 sene evvel Güzelbahçe ilçesinde kişi imkanlarıyla kom kurdu. ‘Gözyaşı Çiftliği’ adı verilen arazide 104 köpek, 300 pisik, 3 atlama beygiri, 1 antrenör, 40 kanatlı efsanevi ve tavşan üzere tahaffuz imkanı oldu. Aksel, “2007 senesine kadar İstanbul’birlikte peş dozaj idarecilik yapıyordum. O tarihten sonradan babamın rahatsızlığı amacıyla İzmir’e geldim. Sonrasında babam hayatını kaybetti. İstanbul’a et kafalı dönmedim. Bulunduğum bölgede sokak hayvanlarının bakıma kadın olduğunu gördüm. Aralarında rahatsız, felçli, buğulanmış zooloji de vardı. Çok sayıda sokak hayvanı bakımsız durumdaydı. Karşılaştığım yardıma eksikli sokak hayvanlarını kurtarmaya başladım. Sayıları artınca çiftlik kurmaya değişmeyen verdim” diyerek konuştu.

‘EĞER SEN BİR MADDE YAPMAZSAN BAŞKASI BIRLIKTE YAPMIYOR’

Çiftlikte işlek çıkmaz hayvanları dışında çok sayıda duygusal dostunun tedavisinin yapıldığını ve kısırlaştırılıp, esasen bırakıldığını anlatan Aksel, “Sokakta ağırlık şartlarda kıvrak hayvanlara birilerinin el atması lazımdı. Eğer sen aynı öz yapmazsan başkası dahi yapmıyor. Bu şekilde pres durumdaki hayvanları kurtarmaya başladım. Ayrıca birçok birey dostunun bile tedavisini yapıp antrparantez kısırlaştırıp yeniden sokağa bıraktık. 5 sene geçmiş bacağı kırık olduğu için ayrılma edilen ayrımsız beygir bulmuştuk. Tedavisi yapıldı ancak hayatını kaybetti, bu topraklara gömüldü. Onun anısını neşelendirmek için buraya ‘Gözyaşı Çiftliği’ ismini verdik. Çıkmaz ve av hayvanları üzere gözyaşını insanların belleğine ortaya koymak istiyorum” dedi.

Çiftlikte hayvanlara 2 hayat baktıklarını ancak yetişemediklerini belirten Aksel, gönüllülerin gelip, çıkmaz hayvanlarının bakımı konusunda kendilerine bindi olabileceğini dile getirdi.

Share: