GAZİANTEP – Ensiz dışından gelen 466 pestil Gaziantep’te sağlığına kavuştu

Gaziantep Üniversitesi (GAÜN) Hastanesi, keyif turizmi kapsamında geçen sene 25 ülkeden hastaya hizmet verdi.

Almanya, KUL, İsrail, Filistin, Tunus üzere ülkelerden 466 hastayı kabul eden dalan, afiyet turizminin lokomotif kurumlarından biri olmayı hedefliyor.

Saydam Tabaka ve böbrek nakli, jinekolojik amansız hastalık ameliyatları ile kulak implantı üzere birçok ameliyatın gerçekleştirildiği merkez, 2023’dahi yabancı hastalanmış sayısını arttırmak için çalışmalarını sürdürüyor.

GAÜN Şahinbey Uygulama ve Araştırma Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. Şevki Kağan Eren, hastanenin bölgeye hizmet verdiğini söyledi.

Çeşitli illerden ve güçlükle dışından gelen hastaları ağırladıklarını anlatan Muazzez, şöyle bitmeme etti:

“Afiyet turizmi alanında birçok ülkeye hizmet veriyoruz. Alelhusus Ortadoğu ülkeleriyle alay malay Avrupa ülkeleri birlikte düz alıyor. Almanya, ÇAKER, İsrail, Filistin, Tunus, Suriye, Irak, Avusturya ve Hollanda’dan hastalarımız var. Afiyet turizmine önderlik ika amacıyla bu işe başladık. Türkiye açısından de bunun önemini biliyoruz. 25’in üzerinde ülkeden züğürt kabulü yapıyoruz. Sabık yıl poliklinik ve klinik mecmu sayımız 466’dır. Özellikle klinikte yatırarak otama ettiğimiz sökel sayımız 137’dir. 2023’bile hedefimiz daha aşkın olacaktır.”

Aktarım, amansız hastalık ameliyatları ve kulak implantı yapıldı

Hastanelerinin kül teşekküllü olduğunu aktaran Eren, akıbet sistem cihazlarla hastalara bakım verdiklerini tabir etti.

Merkezde bir nice operasyon yaptıklarını dile getiren Ermiş, “Saydam Tabaka nakli, böbrek nakli, jinekolojik kanser ameliyatları, kulak implantlarında dolay sıralarda vadi alıyoruz. 2023’üstelik rakamları artırarak bölgeye gitmek istiyoruz. Doktorlarla istişare ederek konuya bilgili olmaya çalışıyoruz. Özellikle dışarıdan gelen hastalarımıza müşavirlik hizmetimiz üstelik var. Hastayı ülkesinden alıp hastanemizde konuk edene kadar müşavirlik hizmeti kâin.” diyerek konuştu.

Share: