Gâh Ülkelerden Deprem Bölgesindeki Selde Yaşamını Yitirenler İçin Taziye Mesajı

Ara Sıra ülkeler, deprem bölgesi Şanlıurfa’da ve Adıyaman’da yaşanan dominant felaketi nedeniyle yaşamını yitiren vatandaşlar için taziyet mesajı yayınladı.

Ara Sıra ülkeler, Şanlıurfa’da 12, Adıyaman’da 2 kişinin hayatını kaybetmesine illet olan sel felaketi dolayısıyla taziye mesajı yayınladı. Öne çıkan mesajlar şöyle:

YUNANİSTAN DIŞİŞLERİ BAKANLIĞI: Türkiye’nin güneydoğusunda meydana gelen sel felaketinin ardından yaşanan duygusal kayıplarından dip tartı duyuyoruz. Kurbanların ailelerine, Türkiye halkına ve hükümetine sunu teklifsizce taziyelerimizi ve saksı sağlığı dileklerimizi iletiyoruz.

AB TÜRKİYE DELEGASYONU BAŞKANI NIKOLAUS MEYER-LANDRUT: Şanlıurfa, Adıyaman ve depremin yaşandığı şehirlerde meydana mevrut trajik baskın felaketinden yağlık çokça üzgünüz. Yakınlarını kaybedenlere yer dip taziyelerimizi sunarız. Kalbimiz toprak halkı ile alay malay. Başın iyi olsun Türkiye.

İTALYA BÜYÜKELÇİLİĞİ: 6 Gücük Ay depreminden etkilenen Adıyaman ve Şanlıurfa’dan gelen dominant haberleri içimizi acıyla dolduruyor. Bu el zamanda Türk halkının yanındayız.

ABD BÜYÜKELÇİLİĞİ: Depremlerin sıkıntılarını olağandan yaşamakta olan Adıyaman ve Şanlıurfa’da gerçekleşen azgın dominant felaketlerinden dip bir üzüntü duymaktayız. KÖLE, Türk halkıyla tesanüt ortamında olmayı sürdürecektir.

Share: