Faaliyet ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilimci memleketi Bayburt’ta

Iş ve Sosyal Asayiş Bakanı Vedat Bilim Adamı memleketi Bayburt’ta

BAYBURT Himmet ve Sosyal Düzenlilik Bakanı Prof. Dr. Vedat Bilim Adamı, memleketi Bayburt’ta coşkuyla karşılandı.

Bayburt Valiliği uğrunda bateri-zurna eşliğinde oynanan barlar ile karşılanan Bakan Bilgin, Il uğrunda toplanan kalabalığa seslendi. Memleketi Bayburt’ta olmaktan bahtiyarlık duyduğunu belirten Icra Vekili Bilimci, “Bu toprakların genişlik çok gerekseme duyduğu öz hizmettir. Buralar yapılacak yatırımlar, buralara getirilecek hizmetlerdir. Genişlik uzaktaki şiddetli köyünden en yakındaki merkeze kadar şehrimizin seçkin köşesine haddinden fazla şükür yapılmayan, götürülmeyen hizmet az daha kalmadı. Kalanları üstelik tamamlayacağız inşallah” dedi.

Vekil Vedat Bilgin konuşmasına şu şekilde bitmeme etti: “Sevgili hemşehrilerim sizlerle buluşmanın sevinciyle doluyum. Gösterdiğiniz alakaya teşekkürname ediyorum. Allah razı olsun. Biliyorsunuz Bayburt Türkiye’nin sunu alelade ili diye tanımlanıyor ama gönlümüzde Bayburt Türkiye’nin yeryüzü balaban şehridir. Bayburt Gümüşhane ayrımımız namevcut. Tığ bu topraklarda benzeri kültürle aynı duygularla bire bir tarihle, bilinçle, inançla yoğrulmuş insanlarız. Bu toprakların yeryüzü fazla gerekseme duyduğu madde hizmettir. Buralar yapılacak yatırımlar, buralara getirilecek hizmetlerdir. En uzaktaki ateş köyünden en yakındaki merkeze büyüklüğünde şehrimizin rastgele köşesine çok şükür yapılmayan, götürülmeyen bakım neredeyse kalmadı. Kalanları dahi tamamlayacağız inşallah. Bizim gönlümüzde Bayburt haddinden fazla büyüktür. Gönlümüzde, düşüncelerimizde planlarımızda Bayburt’a ve bölgeye yapılacak hizmetlerin hududu yoktur. Zımnında önümüzdeki günlerde daha nazik hizmetlerin açılışını yapmayı Cenabıhak nasip edecek inşallah. Valimize, Milletvekilimize, Şehremaneti Başkanımıza vatandaşlarımıza yapmış oldukları hizmetlerden muhit huzurlarınızda teşekkürname ediyorum. Bayburt’un herhangi bir köşesine devletin eli, imkanı uzanacaktır. Devletimiz nazik tıpkısı devlettir. Türkiye’nin seçkin namına uzandığı kadar Bayburt’a dahi uzanacaktır. Bayburt’a elan fazlasını açmak inşallah bizlere talih evet. Hepinizi nazikâne selamlıyorum.”

Bayburt Valisi Cüneyt Epcim, Milletvekili Fetani Battal, Belediye Reisi Hükmü Pekmezci, bölgeden milletvekilleri, siyasi parti temsilcilerinin katıldığı karşılamanın arkası sıra Nazır Bilim Adamı, Il makamına geçti. Arkası Sıra Âlim, Bayburt Belediyesini musahabe etti. Şeref Defterini imzalayan Vekil Âlim’e ziyaretin anısına Bayburt Şehremini Hükmü Pekmezci marifetiyle radyo dürü edildi. Başbuğ Pekmezci, Bayburt türküsü dinlettiği radyo ile ilgilendiren Vekil Bilgin’e “Sıla-i merhamet yapmakta kâr var. Olmazsa bu radyo size Bayburt’u hatırlatır diye sunma ediyorum” dedi.

Buradan Yerel Ürünler ve Aygın Fabrikası’na geçen Bakan Bilim Adamı, fabrikadaki çalışmaları ve üretilen ürünleri inceledi. Icra Vekili Âlim, dermansız suyundan tadarak, istihdama müteveccih yapılan çalışmaları takdirle karşıladığını belirtti. Vekil Bilimci, henüz bilahare ise mümasil zamanda açılacak olan Bayburt Belediyesi Kavurma ve Sucuk Fabrikası’nı gezdi.

Nazır Bilimci’in Bayburt programı YANLIŞSIZ Fırka ve MHP İl Başkanlıkları ziyaretleri, Alo 171 ziyareti ve STK buluşması ile devam edecek.

Share: