Eskişehir Kent Hastanesinde şişman işkembe ameliyatlarına başlandı

Eskişehir Şehir Hastanesi bünyesinde yaklaşık 4 yıldır hareketlilik gösteren Obezite Merkezi’nde hastalara gayda göden ameliyatları uygulanmasına başlandı.

Merkezde takibi süren ve 22 yıldır obeziteyle mücadele eden iki bala annesi 41 yaşındaki Emel Yağın, kudretli sabık ameliyatının arkası sıra iyileşme sürecini geçiriyor.

Yağın, 119 kilo ağırlığında girdiği ameliyatın peşi sıra 10 günde 115 kilograma geriledi.

Hastanenin Cerrahi Onkoloji ve Genel Cerrahi Uzmanı Dr. Mustafa Tercan, gazetecilere yaptığı açıklamada, Yağın’ın cerrahi müdahale sonrası bir ayda 10 kilogram vermesini hedeflediklerini söyledi.

Hastanın zaruri işlemlerinin peşi sıra birlik işkembe ameliyatına değişmeyen verdiklerini belirten Tercan, “Üzeri kütle endeksi kısaca 49 civarındaydı. Umumi durumu gayet bol. Kendisini taburcu ediyoruz. Daha Çok bu şekilde hastanemizde obezite ameliyatlarını başlatmış olduk, devamında de hizmet sunmaya bitmeme edeceğiz.” dedi.

Tercan, genellikle beden yığın endeksi 40’ın üzerinde olan hastalara cerrahi operasyonu uygun bulduklarını dile getirdi.

Obezite merkezine başvuran hastaların çok şümullü değerlendirmeye tabi tutulduğunu nâkil Tercan, “Öncelikle rejim ve spor üzere farklı tedavi programları uygulanıyor. Şayet bunlardan serencam alınamazsa veya hastanın ilave şeker hastalığı ve hipertansiyon kadar munzam bulguları varsa bu hastaları elan er operasyonla iyileştiriyoruz.” diye niteleyerek konuştu.

“Çocuklarıma gençliğimdeki halimi tavzih etmek istiyorum”

Emel Yağın ise obezite merkezine yaklaşık 3 sene evvel kaydolduğunu anlattı.

Merkezde takibine başlanmadan evvel kilogram alıp verdiği dönemler olduğunu ifade eden Yağın, şunları kaydetti:

“Burada çok münezzeh verili ve eş ortamı kabilinden bire bir düz var. Ruhiyatçı ve diyetisyenler tıpkı kadro kabil çalışıyor. Özlük şartlarımdan âlem başaramadığım üzere böyle ayrımsız cerrahi müdahale düşünüyordum amma çok korkuyordum. Seçkin şeyden önce güler yüzleri, istekle yaklaşımları ve babacan davranışlarıyla tek gözümü kırpmadan ameliyata girdim. Çokça liyakatli tıpkısı işler yaptılar. Tanrı razı olsun. Yıllardır katlanılamaz tıpkı kilogram sorunu yaşıyorum. Özellikle bu yaz yaşadığım büyüklüğünde tek yaşamadım. Artık oturamıyordum, kalkamıyorum ve çağ alamıyordum. İnanın güç bakımda üstelik kendime geldiğimde, o üzerimdeki yükün gittiğini hissettim. Elbette ki veca ve ağrı sızı olması normal. Şu anda haddinden fazla mutluyum ve neşeliyim. Hedefim 60 kilo. Bundan ahir desteklerini birlikte her zaman bekliyorum. Seçkin antlaşma yanımda olduklarını bana hissettirdiler. Imdi çocuklarıma gençliğimdeki halimi açıklamak istiyorum, geçmiş hedefim bu.”

Share: