Erzurum’da doktorlar acil vakaların “karekod”la anlatıldığı mektup yazdı

Erzurum’da etibba, acile mevrut vakalar ve bunların mefsuh görüntülerinin “karekod” uygulamasıyla anlatıldığı tezkere yazdı.

Atatürk Üniversitesi Tıp Fakültesi Ivedili Tababet Anabilim Dalından Doç. Dr. Abdullah Osman Eli Açık, senelerce ivedili serviste edindiği deneyimleri, travmalar, boğulma, düşünce hasarı ile vücudun türlü yerlerindeki kırıklar kadar dejenere görüntüleri kitap haline anlatmak istedi.

Ahi, muhtelif kentlerde acil servisin beraberinde nöroloji, ciğer cerrahisi, dahiliye, nöroşirürjiyen, göz, ortopedi ve kulak burun boğaz üzere uzman doktorlardan oluşan 63 keyif personeli ile “Acil işler A’dan Z’ye Görüntüleme” isimli eseri hazırladı.

Baş editörlüğünü Selek’ın yaptığı ve vakaların münhezim görüntülerinin karekod uygulamasıyla anlatıldığı kitabın, müstacel hekimlerinin yanı sıra tedrisat üyeleri ile tıp fakültesi öğrencilerine ivedili serviste tanıdık vakalarda kere suret olması hedefleniyor.

Semih, AA muhabirine, bahis konusu kitabın senelerce mesai verilmesiyle elde edilen deneyimlerden yola çıkılarak 6 ayda hazırlandığını söyledi.

Kitapta 125 konunun ele alındığını anlatan Eli Açık, “Betik içeriğinde acile başvuran hastaların hastalıkları, bu hastalara neler yapılması gerektiği, vaka, dolay teşhis ve otama kısımları bulunuyor. Kitabın yer yüce özeliği ise teknolojiyi kullanarak karekod uygulamasıyla kitaptaki konuların patolojik görüntüleri ayrıntılarıyla anlatılıyor.” dedi.

Verimli, senelerce ivedili serviste gördüğü vakaları tezkere haline getirdiği için bahtiyar olduğunu belirterek, çokça sayıda vakanın görüntülerinin bulunduğu kitaptan okuyucuların makro tecrübeler elde edeceğini aktardı.



Share: