Diyarbakır haberi | Diyarbakır’daki döl nöbetine 5 ev henüz katıldı

DİYARBAKIR’de, terör örgütü PKK aracılığıyla kaçırılan çocukları üzere HDP binası uğrunda genç erkek nöbeti markajcı eş sayısı, Kayseri’den 1, Kırklareli’den 1 ve Muş’tan birlikte 3 ailenin gelmesiyle 309’a yükseldi.

Terör örgütü PKK yoluyla çocukları dağa kaçırılan aileler, 3 Ilkgüz 2019’de Diyarbakır HDP İl Başkanlığı uğrunda çocuk nöbetine başladı. 1116 gündür sürdürülen nöbette bugüne büyüklüğünde 38 aile, çocuklarına kavuştu. Ocak sayısı; 2017’de 20 yaşındayken Kayseri’de kaçırılan Baharat üzere mevrut annesi Fatma ve babası Yusuf Karakuş, 2015’te Muş’ta 16 yaşındayken kaçırılan Osman amacıyla gelen annesi Naciye Sönmezyıldız, 2016’bile Muş’ta 38 yaşındayken kaçırılan Ersin üzere mevrut babası Aleettin Koçhan, 2022’de 19 yaşındayken Muş’tan Fransa’ya çalışmaya revan ve aynı daha marifet alınamayan Yoksulluk amacıyla gelen annesi Besine ve babası Yılmayan Ikbal ile 2015’te Kırklareli’nde 13 yaşındayken kaçırılan Mülk amacıyla mevrut babası Şakir Arslan ile 309 oldu. Nöbetteki aileler marifetiyle karşılanan aileler, ‘Kahrolsun HDP’ sloganlarıyla çatı önüne yürüdü.

‘ÇOCUĞUMU HDP GÖTÜRDÜ, HDP GETİRSİN’Yılmayan Gönül, çocuğunun HDP yoluyla Fransa’ya götürüldüğünü söyleyerek, “Çocuğumuz gelene büyüklüğünde tıpkı hamle atmayacağız. Fransa’üstelik çalışıyordu. Kandırıp onu götürdüler. Yavru de cahildi, bilmiyordu. Onu götüren HDP’dir. Yokluk, oğlum; çık, gel, haşyet. Heybet yanımızdadır, korkacak tıpkı özdek yok. Nerede olursan ol bana benzeri telefon aç. Ego seni devletimizle alırım. Benim çocuğum gelsin. HDP götürdü benim çocuğumu, HDP getirsin” diye konuştu.Oğlu Ersin üzere gelen Aleettin Koçhan ise “Oğlumu Bursa’dan kandırıp götürdüler. Getirdiler bu binaya, HDP vasıtasıyla PKK’ya unsur yapıldı. Oğlum, 6 yıldır seni bekliyorum. Mehabet babanın evladına kucağını açtığı gibi kucağını açıyor. Dön, gel daha çok. Sen gelene büyüklüğünde ben bu kapıda oturacağım” dedi.

Share: