Stokları tükendi! Şırdan’ın fiyatı bir yılda yüzde 75 arttı

Adana’de kebaptan sonraları genişlik çok tüketilen lezzetlerden olan şırdan dolmasında stoklar bitme noktasına geldi. Her koyundan 1 nüsha çıkması zımnında kızıl olan şırdana bent çevrim geçtikçe artıyor. Günde 2 bin 500 aktif hayvanın kesildiği kentte günlük 7 bin 500’ün üstünde şırdan, başka illerden getiriliyor. Talebin aşkın olması, deli dolu efsanevi kesiminin azalması nedeniyle şırdanın güzeşte yıl 20 liralık olan fiyatı yüzde 75 artarak 35 liraya kadar bundan sonra.

“ELİMDE 1 MİLYON LİRA OLSA ŞIRDAN BULAMAM”

Güven Özgülbaş (58), 37 yıldır şırdan satışı yaptığını belirterek, “Şırdan fiyatları aldı başını gidiyor. Her dönüş şırdan yiyici alıcı daha çok kalmadı. Şırdan biraz daha hakeza giderse cevahirci vitrinlerinde sergilenecek. Tedariğinde çok balaban külfet yaşıyoruz. Şu anda elimde 1 milyon lira olsa şırdan bulamam. Parayla de artık bulamıyoruz” dedi.

“ŞIRDAN KITLIĞI BEKLİYORUZ”

Adana Kasaplar Odası Başkanı Maksat Saruhan Yağmur ise kentte şırdan üzere 2 bin 500 hareketli hayvanın kesildiğini belirterek, “7 bin 500 küçükbaşın şırdanı ise apayrı illerden tedarik ediliyor. İlerleyen dönemlerde şırdan kıtlığı bekliyoruz. Şu anda şırdancılarda yığılım kalmadı. Bütünü bitti. Günlük kendisine tüketiliyor. Çıktı şırdan Adanalıya yetmiyor. Fiyatları birlikte arttı. 35 liraya satılıyor. Eğer stoklarda teessürat yaşanmaya bitmeme ederse fiyatı 50 liranın üzerinde olması bekleniyor” ifadelerini kullandı.

Share: