Diyanete merbut kurumlarda zelzele tatbikatı yapıldı

Iğdır ile Kars’ta, İçişleri Bakanlığı Kıran ve Evgin Kapsam Yönetimi Başkanlığı (AFAD) ve Ilmek İşleri Başkanlığı hareket birliğiyle “Deprem Ajanda, Çök Katakulli Tutun ve Tahliye

Tatbikatı” gerçekleştirildi.

Iğdır İl Müftülüğünde yapılan tatbikatta, senaryo gereği Vali ve Şehremaneti Başkanvekili Hüseyin Engin Sarıibrahim, İl Açıkgöz Komutanı Miralay Nejdet Esmer, İl Itimat Müdürü Oğuzhan Yonca ve İl Müftü Vekili Kutbettin Şemin dostane halinde iken zelzele oldu ve sirenler çaldı.

“Çök, kaşkariko, tutun” yöntemini uygulayıcı binadakiler, hareket tehlikesinin geçmesinin peşi sıra boşaltma edildi.

Ilbay Sarıibrahim, gazetecilere, 2022 yılının afetlere hazırlık, kıyamet manevra yılı car edildiğini hatırlattı.

Ayın 9’unda ve 12’sinde dahi Türkiye geneli tekrar denk bir manevra yapacaklarını tabir fail Sarıibrahim, afet bilincini arttırmayı amaçladıklarını belirtti.

Kars

Kars’ta ise aynı Kur’an kursunda yapılan tatbikata, Vali ve Uray Başbuğ Vekili Türker Gariban, İl Kıyamet ve Ivedi Durum Müdürlüğü (AFAD), Ulusal Iyileştiren Kurtarma Ekibi (UMKE), müftülük personeli, öğrenciler ve Kızılay ekipleri katıldı.

Kentteki 18 Kur’an kursunda eş anlı gerçekleşen tatbikatta, zelzele çabucak mektepli ve personellerin yapması gerekenler öğretildi.

Tatbikatta öğrenciler, hareket simultane sıraların yanına kapanarak depremin geçmesini bekledi. Sarsıntının bitmesiyle öğrenciler tahliye edildi.

Ilbay Öksüz, gazetecilere, tatbikatlarla saf afetlere cebin amade olduklarını rapor etti.

Bu forma tatbikatlara önem verdiklerini anlatan Fakir, “Bizler hareket öncesi alacağımız tedbirlerle, depremlerin, afetlerin yıkmacı etkilerini genişlik örgen indirebiliriz. Bunun için hem terbiye hem tatbikatlara büyük ehemmiyet veriyoruz. Amacımız tabi afetlere dirençli işlek bir topluluk sağlamak.” diyerek konuştu.

Share: