Kars’ta kendisini erinçsiz fail kişiyi öldüren kızın yargılanması sürüyor

Kars’ın Arpaçay ilçesinde kendisini tasalı ettiği iddiasıyla tartıştığı kişiyi köy meydanında öldüren lise öğrencisi A.E’nin yargılanmasına bitmeme edildi.

Kars 1. Yoğun Ukubet Mahkemesi’ndeki duruşmaya, şahit Ç.M. ve taraf avukatları katıldı. Duruşmaya sabık oturum boşaltma edilen maznun A.E. ise katılmadı.

Tanık Ç.M. ifadesinde o aktarılma meslek başöğretmen vekili olduğunu rapor ederek, “A.E’nin amcası ve dayısı köyde aynı kişinin kızı rahatsız ettiğini ve kaçırma talebinin olmasından ekolojik ortam okulda ve pansiyonda lüzumlu önlemleri almamızı istedi. Biz bile durumu ekol polisine bildirdik. Elan sonraları okulda yapılan aramada benzeri maket bıçağı bulundu ve bu maket bıçağının birlikte A.E’ye ilişkin olduğu tayin edildi. Ailesi ile yapılan görüşmede, A.E’nin okula maket bıçağı ile gidip geldiğini bildirdik. Ego bu olaylara birebir şahit olmadım, okuldaki değişik öğretmenlerden duydum.” diye konuştu.

Mahkeme heyeti, eksikliklerin tamamlanması amacıyla duruşmayı 16 Gücük Ay 2023’e erteledi.

Olay

Kars’ın Arpaçay ilçesine bağlı Kardeştepe köyünde kendisini tasalı ettiği iddiasıyla 28 Şubat’ta tartıştığı Birdal Doğan’ı evinin yakınındaki karye meydanında silahla vurarak öldüren Martir Açık Deniz Yılmaz Küçük Asya Lisesi 11’inci derslik öğrencisi A.E. hakkında hazırlanan iddianamede, “Tahrik altında isteyerek cani” suçundan 12 yıla büyüklüğünde hapishane istenmişti.

Sanık, 5 Temmuz’daki ilk duruşmada tahliye edilmişti.

Share: