Devremülk sahiplerini dolandıran lağım döşemi çökertildi: 36 murakabe

Devremülk sahiplerini dolandıran şebeke çökertildi: 36 gözaltı

ANKARA – Yaşlıları tuzağa düşürüp devremülklerini ederinden çokça daha yüksek fiyata eş vaadiyle kandırıp dolandıran cürüm şebekesine ilgilendiren Ankara merkezli 17 ilde gerçekleştirilen eş zamanlı operasyonda 36 suratsız gözaltına alındı. Şebeke üyelerinin daha önceki devremülk sektöründe çalıştığı, buradan edindikleri verilerle tuzağa düşürdükleri vatandaşların kimlik bilgilerini çaldıkları ve bu yöntemle toplanmış 71 kişiyi dolandırarak 6 milyon teklik tutkun gerçekleştirdikleri öğrenildi.

Ankara Itimat Müdürlüğü Finansal Suçlarla Uğraş Şubesi ekipleri, ‘Reklam Organizasyonu, Emlak Danışmanlığı ve As Danışmalığı’ adı altında üçüncü kişilerin konusunda oturmuş 9 paravan müşareket üzerinden devremülk dolandırıcılığı özne suç çetesini tayin etti. Teknoloji ile arası gani olmayan yaşlıları ağına düşürüp devremülklerini ederinden çok daha erdemli fiyata mir vaadiyle kandıran dolandırıcılara yönelik Ankara merkezli Adana, Afyon, Antalya, Bursa, Bitlis, Eskişehir, Hatay, İstanbul, İzmir, Kırıkkale, Kocaeli, Mersin Ağacı, Samsun, Şanlıurfa, Sakarya ve Kayseri illerinde 56 şahsa yönelik eş anlı operasyonda 36 karanlık yakalanarak gözaltına alındı. Firari şahısların yakalanmasına yönelik çalışmaların ise devam ettiği belirtildi.

Rezidansı aksiyon hesabına dönüştürerek ortaklık imajı oluşturdukları belirlendi

Dolandırıcıların, özelikle teknolojiden anlamayan ati yaştaki kişilere yöneldiği, devremülk satışının yapılabilmesi için genel ağ sitesine ilan vereceklerini, bunun süresince 100 bin teklik ile 350 bin teklik beyninde eşit istedikleri öğrenildi. Öte yandan şebekenin, kiraladıkları rezidansı işyerlerine dönüştürürek çağrı merkezlerinde diksiyonu aklık kadınları aksiyon verdikleri ortaya çıktı.

Daha önce devremülk sektöründe çalışmışlar

Zanlıların elan önceki devremülk işiyle ilgilendikleri ve kandırdıkları kişilerin verilerini ve iletişim bilgilerini bu yolla çaldıkları belirtildi. Çağrı merkezi çalışanlarının ise para sahiplerine ulaşarak fiyatı 100 bin lira olan devremülklerini 1 milyon liraya satma vaadinde bulundukları ve bu yöntemle toplam 71 kişiyi tuzağa düşürdükleri aktarıldı.

Tam 6 milyon liralık zayıf yaptıkları öğrenildi

Suç çetesinin 63 değişik ayyarlık olayında mecmu 6 milyon lira nahak vergi elde ettikleri öğrenildi. Ekiplerin 50 durma adresi ve 3 aksiyon durumunda yaptıkları aramalarda ise mal sahiplerinin verilerinin meydan aldığı listeler, davet merkezi çalışanlarının mağdurlarla pekâlâ konuşması gerektiği ile ilgili vukuf notları ve mağdurlar ile yapılan görüşmelerde alınan notlar ele geçirildi.

Evraklardaki notlar ilgi çekti

Aramalarda ele geçirilen belgelerde ve evraklarda yazan notlar ise dünyalık sahiplerinin elbet dolandırıldığını gözler önüne serdi. söz konusu belgelerin üstünde yazan kâh yazılar ise şu şekilde:

“12 sene önce almış. 3 çocuğu var. Kendisi lise öğretmeni. Aranmış ama karşı karşıya görüşmemiş. On Paralık kullanmıyor. Feda Etmek istiyor. 45 yaşında.”

“Asansör tamircisi. Hiç kullanmamışlar. Temiz ayrımsız herif. Salı haset gelişim yerinden izin algı.”

Share: